Seçime 21 gün kala son anket paylaşıldı! Bir haftada Erdoğan ne yaptı Kılıçdaroğlu ne oldu?

14 Mayıs seçimlerine 21 gün kala Areda Survey'in son anket sonuçlarını siyasal iletişimci Ferhat Murat canlı yayında açıkladı. Buna göre cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turda açık ara farkla bitiyor. Meclis'te çoğunluğu ise AK Parti ve MHP'nin başını çektiği Cumhur İttifakı kazanıyor. İşte canlı yayında açıklanan Areda Survey'in son anketi ile bir hafta önce yine Areda Survey tarafından yapılan anket arasındaki farklar ve dikkat çeken sonuçlar...

Seçime 21 gün kala son anket paylaşıldı! Bir haftada Erdoğan ne yaptı Kılıçdaroğlu ne oldu?
Kamusaati
Kamusaati
24 Nisan 2023 Pazartesi 01:08

Cumhurbaşkanlığı seçimini kim kazanır?

Araştırmaya katılan vatandaşlara ilk olarak "Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kim kazanır?" sorusu yöneltildi. Vatandaşlar yüzde 51,4 ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazanacağını belirtirken Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanabileceğini düşünenlerin oranı yüzde 41,8 olarak ölçüldü. Ankette Muharrem İnce, yüzde 4,6, Sinan Oğan ise yüzde 2,2 oranında oy aldı.

Bu pazar seçim olsa hangi parti ne kadar oy alır?

Aynı vatandaşlara bu kez Milletvekili Genel Seçiminde kime oy verecekleri de soruldu. Ankete göre AK Parti ve Cumhur İttifakı açık ara farkla önde gözüküyor. AK Parti 41,1 iken en yakın rakibi CHP 25,4 oranına sahip.

rdoğan'ın vizyonu karşılık buldu

Siyasal İletişimci Ferhat Murat son bir aydaki oy değişimi ile ilgili de önemli değerlendirmeler paylaştı. Son bir aylık süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti tarafından ortaya konan vizyon ve projelerin vatandaşta karşılık bulduğu gözlendi.


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.