Irak'ta Derin Yoksulluk

Irak'tan gelen açıklamalar ülkenin halini gözler önüne serdi. Ülkede gıda ve giyim sektöründe stoklar tükendi. Acil destek isteniyor.

Irak'ta Derin Yoksulluk
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Ortadoğu savaşlarının bilançosu ve asıl vurucu yanları ortaya çıkmaya başladı. Gelen haberlere göre Kuzey bölgesindeki Barzani yönetimine ağırlık veren ABD ve Türkiye, güneydeki şii bölgelerinden yardım çağrıları alıyor.

Bağdat haricindeki pek çok bölge başta Türkiye olmak üzere uluslararası topluma gıda stoklarının tükendiği ve acil yardıma ihtiyaç duyduklarını ifade ediyor. Fillen üçe bölünen Irak, Kürt, Sünni ve Şii bölgeleri olarak üç parçasında farklı hayat standartları yaşıyor.

Gelen bilgilere göre Kuzeydeki Kürt bölgelerine yoğun yatırım ve yardım yapan ABD, güney ve güneydoğu bölgelerini ihmal etti. Kendi yapıyla kavrulmayı öğrenen sünni bölgeleri haricinde kalan şii alanlar gıda, su ve giyim yokluğu ile boğuşuyor.

Su kaynakları IŞİD bölgelerinin hakimiyetine geçen Güney Irak Şii yönetimi, uluslararası topluma yardım çağrısında bulundu. Yoğun savaşla birleşen açlık tehdidi ülkedeki nüfusuIŞİD kontrolüne teslim edebilir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.