Erdoğan: Haklarımızı sonuna kadar korumaya odaklandık

CumhurbaşkanıErdoğan, Rize'de katıldığı Toplu Açılış Töreni'nde, Libya ve Akdeniz'de hakların korunmasına ve ekonomiyi ayağa kaldırmaya odaklandıklarını söyledi.

Erdoğan: Haklarımızı sonuna kadar korumaya odaklandık
Kamusaati
Kamusaati
16 Ağustos 2020 Pazar 00:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize'de Toplu Açılış Töreni'ne katıldı.

Erdoğan, 33 eserin açılışı için kurdeleleri kesmeden önce Rizelilere ve ekranları başındaki vatandaşlara seslendi.

Rize'ye yapılan yatırımlar ve ekonomideki son durum hakkında değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, Doğu Akdeniz ve Libya konusunda da açıklamalarda bulundu.

"HAKKIMIZI SONUNA KADAR KORUYACAĞIZ"

Bir yerde sorun varsa, orada çözüm aramanın şart olduğunu söyleyen Erdoğan, "Biz şu anda milletimizi ekonomimizi ayağa kaldırmaya odaklandık. Biz şu anda Doğu Akdeniz'de, Libya'da haklarımızı sonuna kadar korumaya odaklandık.Türkiye'nin nice meselelerini çözmüş, nice reformlarını hayata geçirmiş bir parti olarak milletimizden bize güvenmesini istiyoruz." iadelerini kullandı.

Erdoğan: Haklarımızı sonuna kadar korumaya odaklandık #1

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

"Rize'ye elimiz boş gelmedik. Toplam yatırım bedeli 525 milyon TL olan 33 kalem eser ve hizmetin toplu açılış törenini gerçekleştiriyoruz. Rize'nin lojistik merkeziyle ilgili çalışmalar yapıldı. İhale tamam. Ve bundan sonra da inşallah inşaatı başlayacak. Rize'ye 20 milyar TL'nin üzerinde yatırım yaptık.

Rize'nin dünya markası çayı ile turizmi bir araya getirecek 'Çay çarşısı' projesi ile şehrimizi yeni bir simgeye kavuşturacağız. Memleketimize kazandıracağımız şehir hastanemizin proje çalışmaları devam ediyor. Deniz üzerine inşaa ettiğimiz ikinci havalimanımız olan Rize-Artvin havalimanının yapımına yoğun bir şekilde devam ediyoruz.

Rize'de Çaykur tarafından 2002 yılında 378 bin ton çay alımı yapılmışken, 2019'da alınan çay miktarını 517 bin tona çıkardık. Rize'de hemşehrilerimizi taşkınlardan korumak için 58 adet taşkın koruma tesisi inşaa ettik. Halen 21 tesiste inşaa çalışması sürüyor. Milletimiz hizmete bakıyor, yapılan işe bakıyor. Kararını da ona göre veriyor. Yalan ile iftira ile milleti aldatabileceklerini sananların foyası kısa sürede çıkmaktadır."

Erdoğan: Haklarımızı sonuna kadar korumaya odaklandık #2

Erdoğan: Haklarımızı sonuna kadar korumaya odaklandık #3


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.