Azerbaycan Milli Eğitim Bakanı Mikayil Cabbarov'dan örnek davranış

Azerbaycan Milli Eğitim Bakanı Mikayil Cabbarov, Cumhurbaşkanı Başdanışman Yalçın Topçu’ya Azerbaycanlı öğrencilerin yaşadıkları sıkıntıların giderilmesinde gösterdiği yardımlardan dolayı bir teşekkür mektubu yolladı. Bu düşünceli ve örnek davranış, tüm Türk halkının taktirini kazanarak memnun etti.

Azerbaycan Milli Eğitim Bakanı Mikayil Cabbarov'dan örnek davranış
01 Nisan 2017 Cumartesi 15:59

Azerbaycan Milli Eğitim Bakanı Mikayil Cabbarov, Cumhurbaşkanı Başdanışman Yalçın Topçu’ya Azerbaycanlı öğrencilerin yaşadıkları sıkıntıların giderilmesinde gösterdiği yardımlardan dolayı bir teşekkür mektubu yolladı.

Bakan Cabbarov'un bu düşünceli ve örnek davranışı tüm Türk halkının taktirini kazanarak memnun etti. Bu kibar davranış Azerbaycan ve Türkiye arasındaki kardeşliğin ne kadar sarsılmaz ve sıkı bağlarla bağlı olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Cumhurbaşkanı Başdanışman Yalçın Topçu, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ilişkiyi, ''Daha evvel birçok konuşmamda ifade ettiğim gibi; Azerbaycan ve Türkiye ikiz kardeşlerdir. Kardeşlerden birinin eline bir diken batsa diğer ikiz kardeş kalbinde hisseder.'' şeklinde yorumlarak Azerbaycan Eğitim Bakanı Mikayil Cabbarov’un kendisine gönderdiği mektuptan duyduğu mutluluğu şu ifadelerle anlattı;

''Yaşasın Azerbaycan-Türkiye kardeşliği''

Azerbaycan Eğitim Bakanı Mikayil Cabbarov’un kendisine gönderdiği mektuptan duyduğu mutluluğu şu ifadelerle anlattı;

''Ben değerli Eğitim Bakanı Mikayil Cabbarov’un bana göndermiş olduğu bu kıymetli sözlerini içeren kardeş mektubunu; yine hürmetli bacım, Azerbaycan’dan gelen öğrencilere sadece hocalık değil annelik de yaptığına bizzat şahit olduğum Azerbaycan Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Necibe Nesibova hanımefendinin elinden aldım. Sayın bakana hürmetlerimi arz ediyorum. Bunu iki ikiz kardeşin muhabbetini daha ileriye götürecek bir vesika olarak kabul ettim. Şahsında Azerbaycan halkına, hürmetli prezident İlham Aliyev’e en derin saygı ve hürmetlerimi ifade ediyorum. 

''Bu örnek davranışı öğrencilerimiz ve milletimiz unutmayacak''

Azerbaycan Eğitim Bakanı ve öğrenciler adına teşekkürlerini ifade eden Azerbaycan Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova duygu ve düşüncelerini şu ifadelerle aktardı:

 “Cumhurbaşkanı Başdanışmanı sayın Yalçın Topçu’nun bize olan sevgisini anlatmaya ifadelerim güçsüz kalır. Görevinin dışında olmasına rağmen böyle bir yol göstericiliği bizden esirgemeyen sayın Yalçın Topçu olarak böyle bir kardeşimizin olmasından çok mutluyuz. Gerçekten de Sayın Topçu’nun bizlere, burada eğitim gören öğrencilere göstermiş olduğu ilgi ve alakasını oldukça yüksek değerde olduğunu belirtmek isterim. Onun bizlere ve burada eğitim gören öğrencilere gösterdiği ilgi ve alakanın sadece ve sadece Türkiye’de okuyan öğrencilerimize, elçilik mensuplarımıza değil tüm halkımıza ve milletimize yönelik olduğunu gönülden hissediyoruz. Sayın Yalçın Topçu beyefendiye temsil ettiğim büyükelçilik makamı ve Türkiye’de eğitim gören 15 bine yakın öğrencimiz adına teşekkür ediyorum. Onun bizlere, özellikle öğrencilerimize yaptığı iyilikleri unutmayacağız. Onun bu örnek davranışı öğrencilerimiz ve milletimiz nezdinde unutulmayacaktır.''

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.