Azerbaycan'dan Yalçın Topçu'ya teşekkür mektubu

Ankara Azerbaycan Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova Azerbaycan’dan Türkiye‘ye gelip tıp eğitimi alan 31 Azerbaycan vatandaşı öğrencinin diplomalarının elde edilmesi konusunda yaşadığı sıkıntıların giderilmesi için girişimlerde bulunmalarına öncülük eden Cumhurbaşkanı Başdanışman Yalçın Topçu’ya teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

Azerbaycan'dan Yalçın Topçu'ya teşekkür mektubu
31 Mart 2017 Cuma 21:44

Ankara Azerbaycan Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova Azerbaycan’dan Türkiye‘ye gelip tıp eğitimi alan 31 Azerbaycan vatandaşı öğrencinin diplomalarının elde edilmesi konusunda yaşadığı sıkıntıların giderilmesi için girişimlerde bulunmalarına öncülük eden Cumhurbaşkanı Başdanışman Yalçın Topçu’ya teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette Azerbaycan Cumhuriyeti Eğitim Bakanı Mikayil Cabbarov’un teşekkür mektubunu kabul eden Yalçın Topçu, mektup ve Azerbaycan-Türkiye ilişkileri hakkında şu ifadeleri kullandı:

“YAŞASIN AZERBAYCAN-TÜRKİYE KARDEŞLİĞİ VE BERABERLİĞİ”

“Daha evvel birçok konuşmamda ifade ettiğim gibi; biz Azerbaycan halkıyla ikiz kardeşiz. Ulu önder Haydar Aliyev’in “bir millet, iki devlet” olarak tarif ettiği o muhteşem tespiti Tanrı Dağı’ndan inen bütün Türk milletlerin çocukları olan Kazak, Kırgız, Özbek için kabul ediyorum. Biz tek milletiz. Ama özelde bu bir milletin içerisinde ikiz kardeşler Azerbaycan ve Türkiye’dir. Kardeşlerden birinin eline bir diken batsa diğer ikiz kardeş kalbinde hisseder.

Ben diliyorum ki; bu iki devletin ikiz kardeşliği kıyamete kadar özgür, bağımsız, müreffeh ve güvenli bir şekilde yaşasın. Bu iki devletin ikiz kardeş olan milletleri ikiz kardeşlik hukukunu anlasın, devam ettirsin.

Ve istiyorum ki; Karabağ’daki işgal ve zulüm bir an evvel son bulsun. Hocalı katliamını yapan, jenosit yapan çağdaş katiller uluslararası mahkemelerde yargılansın. 13 yaşında diri diri derisi yüzülerek şehit edilen Karabağlı kızın uluslar arası hukuk önünde intikamı alınsın.

Azerbaycan’ın tıpkı hürmetli lideri Haydar Aliyev’in ifade ettiği gibi, o bir toplantıda Türk milletini onurlandıran bir söz söylemişti; “burada Türkiye yok ama ben varım, siz ona göre danışın” demişti. Azerbaycan’ın her meselesinde Türkiye var, Türk milleti var. Bu birliktelik kıyamete kadar inşallah devam edecek. Türkiye ve Azerbaycan hür ve müstakil devletler olarak el ele dünya milletler mücadelesinde var olacaklardır.

Ben değerli Eğitim Bakanı Mikayil Cabbarov’un bana göndermiş olduğu bu kıymetli sözlerini içeren kardeş mektubunu; yine hürmetli bacım, Azerbaycan’dan gelen öğrencilere sadece hocalık değil annelik de yaptığına bizzat şahit olduğum Azerbaycan Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Necibe Nesibova hanımefendinin elinden aldım. Sayın bakana hürmetlerimi arz ediyorum. Bunu iki ikiz kardeşin muhabbetini daha ileriye götürecek bir vesika olarak kabul ettim. Şahsında Azerbaycan halkına, hürmetli prezident İlham Aliyev’e en derin saygı ve hürmetlerimi ifade ediyorum. 

Yaşasın Azerbaycan-Türkiye kardeşliği ve beraberliği!”

''ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ HAYALİM''

Çocukluk döneminden beri Türk milletinin evlatlarının bir araya geldiğini hayal ettiğini anlatan Topçu;

”Ben 15-16 yaşlarından itibaren Zeynep Hanım’ın ‘Çırpınırdı Karadeniz’ şarkısını dinleyerek Azerbaycan ile ilgili belki yaşımın ve gücümün ötesinde yüksek hayaller kurmuş birisiyim. Ben o zamanlardan Azerbaycan’ın hür ve müstakil olmasını arzu etmiştim. Türkiye’de bunun için yapılan her türlü faaliyette bulunmuş idim. Hamdolsun şimdi Azerbaycan hür ve müstakil. İşgal altında olan topraklarını da inşallah en kısa sürede kurtaracak” dedi.

Azerbaycan Eğitim Bakanı ve öğrenciler adına teşekkürlerini ifade eden Doç. Dr. Necibe Nesibova duygu ve düşüncelerini şu ifadelerle aktardı:

“Cumhurbaşkanı Başdanışmanı sayın Yalçın Topçu’nun bize olan sevgisini anlatmaya ifadelerim güçsüz kalır. Görevinin dışında olmasına rağmen böyle bir yol göstericiliği bizden esirgemeyen sayın Yalçın Topçu olarak böyle bir kardeşimizin olmasından çok mutluyuz. Gerçekten de Sayın Topçu’nun bizlere, burada eğitim gören öğrencilere göstermiş olduğu ilgi ve alakasını oldukça yüksek değerde olduğunu belirtmek isterim. Onun bizlere ve burada eğitim gören öğrencilere gösterdiği ilgi ve alakanın sadece ve sadece Türkiye’de okuyan öğrencilerimize, elçilik mensuplarımıza değil tüm halkımıza ve milletimize yönelik olduğunu gönülden hissediyoruz. Sayın Yalçın Topçu beyefendiye temsil ettiğim büyükelçilik makamı ve Türkiye’de eğitim gören 15 bine yakın öğrencimiz adına teşekkür ediyorum. Onun bizlere, özellikle öğrencilerimize yaptığı iyilikleri unutmayacağız. Onun bu örnek davranışı öğrencilerimiz ve milletimiz nezdinde unutulmayacaktır. “

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adil - 7 yıl önce
Rahmetli Türkeş'in ardından, tüm Türk devletleri arasındaki bağın güçlendirilmesi ve geliştirilmesi adına yaptığınız çalışmalar için size teşekkür ediyorum.
Avatar
Duruay - 7 yıl önce
Bir teşekkür de ben etmek istedim.
Avatar
Akif - 7 yıl önce
Mikayil Cabbarov uda tebrik etmek gerekir. Ahde vefa gösterdiği için gelecek kuşaklara model olmuştur.