Avrupa Serbest Dolaşmayacak

Avrupa mülteci krizini yeni bir utanç duvarıyla aşmaya çalışıyor. Avrupa'nın tarihsel değerleri paramparça olurken sığınmacılara askeri güç uygulanacak.

Avrupa Serbest Dolaşmayacak
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Çok yakın zamanlarda kendi içinde sınırlarını kaldırma, tek devlet olma hayalleri kuran Avrupa, mülteci krizi nedeniyle serbest dolaşım uygulamasını askıya aldı. Schengen alanının büyük bir gürültüyle yıkılmasını sağlayan ise yalnızca 300 bin Suriyeli mülteci oldu.

AB ülkeleri İçişleri Bakanları'nın Brüksel toplantısında alınan kararlar doğrultusunda sınırlar kapatıldı, serbest geçiş durduruldu. Alınan kararların Avrupa ticaret ve işgücü akışını derinden etkileyeceği ifade ediliyor.

Öte yandan Almanya tarafından gelen açıklamalar ise daha vahim. Almanya doğu sınırına Avrupa'nın gördüğü en büyük duvarı inşa etmeye hazırlanıyor. Yaşanan krizi korku duvarlarıyla aşmaya çalışan Almanya yeni bir utanç duvarına sahne olacak.

Öte yandan Brüksel toplantısı bir başka utanç kararına da imza attı. Akdeniz'den botlarla Avrupa'ya geçmeye çalışan sığınmacılara Avrupa askeri güç uygulayacak!

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.