PMYO 2022 taban puanları açıklandı mı? Polislik sınavı 2022 için en az kaç YGS puanı gerekiyor? Polislik sınavı ne zaman?

PMYO 2022 başvuruları için en az kaç YGS puanı olması gerektiği henüz açıklanmadı. 2022 YGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte polislik sınavına girmek isteyen gençler PMYO taban puanının açıklanmasını bekliyor. Polis Meslek Yüksek Okulu sınavlarına girebilmek için en az kaç YGS puanına ihtiyaç olduğu ise henüz belirlenmedi. Peki PMYO 2022 puanları ne zaman açıklanacak? Açıklanacak puanlar PMYO baraj puanlarını oluşturacak ve bu puanın üzerindeki adaylar polislik için başvurabilecek. Peki polislik sınavı 2022 ne zaman? Polislik sınavı başvuru şartları neler?

PMYO 2022 taban puanları açıklandı mı? Polislik sınavı 2022 için en az kaç YGS puanı gerekiyor? Polislik sınavı ne zaman?
Kamusaati
Kamusaati
22 Mart 2022 Salı 22:14

PMYO taban puanları ve başvuru tarihleri için son dakika açıklama geldi. YKS tercihlerinin başlamasının ardından, polislik başvurusunda bulunacak adaylar için Polis Akademisi Başkanlığı, Polis Meslek Yüksekokulları Aday Başvuru, Seçme Ve Değerlendirme Kılavuzu'nu yayınlandı. Yayınlanan duyuruda "Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına 2021-2022 eğitimöğretim yılı için (2.000) erkek, (500) kadın olmak üzere toplam (2.500) öğrenci alımı yapılacaktır. Adaylar, 13-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak başvurularını yapabileceklerdir." ifadelerine yer verildi.

Polislik başvuru tarihleri ve PMYO taban puanları bilgileri yayınlandı. Polis Akademisi Başkanlığı'ndan yapılan duyuruda, "Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına 2021-2022 eğitim-öğretim yılı için (2.000) erkek, (500) kadın olmak üzere toplam (2.500) öğrenci alımı yapılacaktır. " ifadesi kullanıldı. Adaylar, 2022 polislik başvurularını Ağustos  2022 ayı içinde belirlenecek bir tarihte gerçekleştirecekler. PMO başvuruları için adayların TYT puan türünden 250,000 (iki yüz elli) ham taban puan ve üzerinde puan almış olması gerekecek.

2022 PMYO BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Adaylar, Ağustos  2022 ayı içinde belirlenecek bir tarihte http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak başvurularını yapabileceklerdir.

Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılacaktır.

Söz konusu alıma ilişkin giriş koşulları aşağıda belirtilmiştir. Alıma ilişkin sınav takvimi Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecektir.

E-devlet kapısı şifresi, şahsen başvuru ile üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan fotoğraflı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi) ibraz edilerek yurt içinde PTT merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir.



Polis olmak isteyen adayların 2015 yılında PMYO puanı 270'ti. Herhangi bir YGS puan türünden (YGS1, YGS 2, YGS 3, YGS 4, YGS 5 veya YGS 6) adayların 270 alması PMYO başvuruları için yetiyor. 

e) Sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşımak,

f) Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak.

g) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin;

1) Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak,

2) Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak.

ğ) Geçici kayıt tarihi itibarıyla herhangi bir siyasî partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak.

h) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

ı) Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,

i) Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak.

j) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

k) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak.

PMYO BARAJ PUANLARI NASIL BELİRLENİR?

PMYO puanları her sene Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bazı kriterler değerlendirilerek belirlenir. Bu kriterler her sene değişkenlik göstereceği için her sene yeni bir PMYO baraj puanı getirilir. 

2015 PMYO baraj puanı belirlenirken aşağıdaki kriterler dikkate alınmıştır. 

1. 2015 yılında yapılmış YGS'nin zorluk seviyesi. Geçen sene yapılan YGS zor olduğu için baraj puanı 270 olarak belirlenmiştir. Ancak 2016 YGS daha kolay olduğu için bu madde PMYO taban puanlarının üste çıkmasına sebep olabilir. 

2. YGS puan sıralaması. Bu da bir üstte ki maddeyle hemen hemen aynı.

3. Polis Meslek Yüksek Okullarının kapasitesi. Polis Akademisi Başkanlığı ne kadar çok alım yapmak isterse istesin okullarda bu alımı destekleyecek kapasite olmazsa bu alımlar o oranda azalır. Yani 2016 alımları için şu anki kapasite belirleyici olacaktır. 

4. PMYO alınacak kişi sayısı. Okulların kapasiteleri belirlendikten sonra kişi sayısı belirlenir. Kişi sayısı ne kadar çok ise PMYO baraj puanı o kadar düşük olacak, kişi sayısı az ise baraj puanı yüksek olacaktır

polislik sınavı 2016

POLİSLİK SINAVI KONTENJANLARI NE KADAR OLUR?

Bu sene devletin güneydoğuda terörü bitirmeye yönelik yaptığı operasyonlar kapsamında on binlerce polis görev aldı. Bu mücadelenin bir süre daha devam etmesi bekleniyor. Bu sebeple geçtiğimiz günlerde özel harekat polis alımı yapılacağı belirtilmişti. Kontenjanlar bu durumda biraz daha artacaktır. Önümüzdeki günlerde PMYO polis alım ilanı yayımlandığında polis kontenjanları da belli olacaktır.

PMYO (POLİS MESLEK YÜKSEK OKULU) POLİS ALIM İLANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI NEREDE YAYINLANIR?

PMYO ilanları Polis Akademisi Başkanlığı tarafından http://pmyo.pa.edu.tr/ adresinde yayımlanır. PMYO başvuru şartları, PMYO polis alımı duyurusu, alınacak polis sayımı gibi işlemler tamamen Polis akademisi Başkanlığı tarafından yürütülür ve bu internet sitesinde duyurulur. Bu site dışında gördüğünüz bilgilerin hiçbirine itibar etmeyiniz.

Duyular sonrası başvuru işlemleri Ankara'da, Adana, Erzurum, İstanbul, Malatya, İzmir ve Samsun'daki Polis Meslek Yüksek Okullarına yapılır.

Polis olmak isteyen on binlerce kişi bu Polislik Sınavı 2016 'dan sonra Polis Meslek Yüksekokulu'na yerleşir. Burada alacağı eğitim bittikten sonra bir mülakata girer. Polislik sözlü sınavı adıyla girdikleri bu mülakatta başarılı olursa ilk atamada görev yeri belirlenir ve polis olur.


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.