Devlet memurlarının yargı güvencesi kalkıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 657 sayılı Devlet Kanunu için 'değiştirin' talimatı vermesiyle yeni düzenleme için çalışmalar başladı Bu düzenlemelerde devlet memurunun yargı güvencesi kaldırılarak illegal yapılarla bağlantı içerisinde olan devlet memurları memuriyetten atılması planlanıyor.

Devlet memurlarının yargı güvencesi kalkıyor
20 Haziran 2016 Pazartesi 10:51

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 657 sayılı Devlet Kanunu'nun değiştirilmesi halinde sorunun çözüleceğini söylemesi ardından verilen talimatla Devlet Memuru Kanunu'nda yapılan yeni düzenleme yapılmaya başlandı. Bu düzenleme ile illegal yapılarla bağlantı içerisinde olanlar memuriyetten atılacak ve bir daha memur olamayacaklar.

Değiştirin talimatını yürüten Adalet ve İçişleri bakanlıklarınca yeni düzenlemede 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki disiplin hukukuna ilişkin maddede yapılan düzenleme ile memura yönelik yargı güvencesi zırhı kaldırılıyor.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre Devlet Memurları Kanunu'nda yapılacak düzenlemeler:
 

  • Milli güvenliği tehlikeye sokacak eylem, işlemlerde bulunanın işine son verilecek. Terör örgütü, legal görünüm altında illegal faaliyet yürüten yapılarla ilişki kuran, eylem birliği içinde olan bir kamu çalışanı kalmayacak. Kamu imkan ve kaynaklarını bu örgütlere kullandıranlar, propagandasını yapanların işine son verilecek.
  • Memurluk şartlarını düzenleyen madde ile disiplin hukukuna ilişkin maddenin yeniden düzenlenmesi öngörülüyor. Buna göre paralel yapı gibi illegal yapılarla ilişkisi olan kişiler kamuda hiçbir görevde yer alamayacak.
  • İçişleri Bakanlığı'nca terör bağlantıları tespit edilen ihraç edilecek. İdari yargı kararıyla geri dönüş kapısı kapanacak.
  • Özel sektörde olduğu gibi işini doğru yapmayanın meslek hayatı bitecek, iş garantisi olmayacak. 
  • Yasada, terör örgütleri ile bağlantılı kişilerin devlet memuru olmayacağı açıkça ortaya konulacak. 
  • Kamuda uzman kadrosunda çalışan personelin özlük hakları iyileştirilecek. 
  • Kıdemli personelin az gelişmiş bölgelerde görev yapması teşvik edilecek.


Etiketler; #memur #güvence
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.