Toshiba Türk firmanın mı olacak? İşte o iddia

Finansal sıkıntılar yaşayan Japon teknoloji devi Toshiba, TV birimini satışa çıkarılması bekleniyor. Satışa sunulması beklenen birimin potansiyel alıcıları içerisinde Türk firma Vestel'de bulunuyor. Toshiba Türk firmanın mı olacak?

Toshiba Türk firmanın mı olacak? İşte o iddia
09 Nisan 2017 Pazar 16:43

Toshiba, son günlerde zor günler geçiriyor. Kayıplarını azaltabilmek için çalışmalar yürüten Japon firma Toshiba'nın yaşadığı  finansal sıkıntılarının, nükleer güç birimi Westinghouse'un iflas erteleme başvurusunda bulunmasının ardından daha da kötüye gideceği belirtiliyor. 

Haberde yer alanlara göre Toshiba'nın TV biriminin satışı konuşuluyor. Konuşulan rakam ise 'birkaç yüz milyon dolar'. 

Nikkei Asian Review'un Toshiba'ya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, satışa sunulan biriminin potansiye alıcılarının içerisinde Türk firması Vestel bulunuyor. Türk firmanın yanı sıra  Çinli firmalar da potansiye alıcıların içerisinde bulunuyor.

Vestel ile Toshiba arasında Eylül 2016'da imzalanan bir anlaşma bulunuyor. Anlaşmaya göre, Vestel Toshiba markası lisansı altında televizyon üretimi, satışı, pazarlaması ve dağıtımını yapacak. İmzalanan marka lisans anlaşması ile Toshiba markalı televizyonların Avrupa'daki pazar payının orta vadede yüzde 5'in üzerine çıkarılması ve Vestel'in Avrupa televizyon pazarındaki rekabet gücünün ve markalı satışlarının artırılması hedefleniyor.

Kaynak: Habertürk

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.