THY pilotuna Katar Havayolları'ndan 53 bin lira maaş

Katar Havayolları'nın THY pilotlarına transfer olmaları için 53 bin lira maaş teklifinde bulundu.

THY pilotuna Katar Havayolları'ndan 53 bin lira maaş
16 Kasım 2016 Çarşamba 15:45

Katar Havayolları'nın THY pilotlarına yaptığı maaş teklifleri şaşkınlığa neden oldu. Artan pilot açığını kapatmak için THY pilotlarının birçoğu, yapılan teklifler üzerine Katar Havayolu'na geçtiği belirtiliyor.

Pilot açığını kapatmak için teklifte bulunan Katar Havayolları, THY'de 16 bin lira maaş alan ikinci pilota 11 bin 400 Euro (40 bin lira) teklif ederken THY'de 25 bin lira alan kaptan pilota ise 15 bin Euro (53 bin lira) maaş imkanı sundu. Bu teklifler üzerine birçok pilotun Katar Havayolları’na geçtiği öğrenildi.

Yaklaşık 150 yabancı pilotun kur farkından dolayı oluşan gelir kaybı nedeniyle transfer olduğu belirtilirken en fazla transferin ise Katar Havayolu'nda yaşandığı öğrenildi. Geçen yılda birçok pilot Katar Havayolu'na geçmişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.