Mehmet Şİmşek: Kalkınma Bankası sil baştan yapılanacak

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye Kalkınma Bankasının yeniden yapılandırılmasına ilişkin açıklama yaptı. Kalkınma Bankasındaki yeniden yapılanma hakkında önemli bilgiler veren Şimşek, sermayenin yaklaşık 6 katına çıkarılma hedefinin olduğunu bildirdi.

Mehmet Şİmşek: Kalkınma Bankası sil baştan yapılanacak
18 Eylül 2016 Pazar 12:00

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye Kalkınma Bankasının yeniden yapılandırılmasına ilişkin açıklama yaptı.

Şimşek, sermayesinin tamamına yakınının Hazineye ait olan ve kalkınma bankacılığı yapan Türkiye Kalkınma Bankasının artık  yapılandırılmaya ihtiyaç olduğunu  belirten ve bu yapılandırma ile 160 milyon lira sermayeye sahip banka sermayesini 1 milyar liraya çıkarılacağını vurgulayarak ,  "Kalkınma Bankasının yeniden yapılandırılmasıyla ülkemizde kalkınma bankacılığının genişletilip geliştirilmesini, bankanın kullanacağı enstrümanlarla sermaye piyasasının kuvvetlendirilmesinde etkin bir rol oynamasını ve bankanın görev alanlarını genişleterek mali yapısını güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Bunun yanı sıra ülkemizin orta gelir tuzağından çıkmasını sağlamak amacıyla teknolojik ve stratejik sektörlerde yapılacak yatırımlara uzun vadeli fon sağlamasına imkan verecek şekilde hukuki altyapının ve gerekli kaynakların temin edilmesi için ihtiyaç duyulan yasal ve kurumsal düzenlemeleri gerçekleştirmeyi hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Kalkınma Bankası dışındaki kalkınma ve yatırım bankaları tarafından sürdürülen faaliyetlerinin büyük çoğunluğunun gelişmiş yerlere odaklandığı dile getiren Şimşek, "Kalkınma Bankası dışındaki diğer kalkınma ve yatırım bankalarının toplam kredilerinin yüzde 78’i birinci ve ikinci bölgelerdeki yatırımlara kullandırılmıştır. Kalkınma Bankası kredilerinin ise 43’ünün birinci ve ikinci bölgelerde, yüzde 57’sinin ise diğer bölgelerde yer aldığı görülmektedir." diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.