Girişimciye İşte Beklenen Devlet Desteği!

Girişimcilere Devlet Desteği Cesur Girişimci Kredisi Nedir?, TÜBİTAK’ın Bireysel Genç Girişimci Programından kimler yaralanabilir, Bakan Varank ne konuda Müjde verdi, KOSGEB tarafından küçük ve orta boy işletmeler için  (KOBİ) rekabet güçlerini artırmak amacıyla düşük faizli ‘KOBİ Finansman Destek Programı’ işte Detayları..

Girişimciye İşte Beklenen Devlet Desteği!
Admin
Admin
05 Kasım 2019 Salı 19:54

Bakan Varank'tan Girişimcilere 200 Bin TL Kredi Müjde!

Girişimcilere Devlet  Desteği Cesur Girişimci Kredisi Nedir?, TÜBİTAK’ın Bireysel Genç Girişimci Programından kimler yaralanabilir, Bakan Varank ne konuda Müjde verdi, KOSGEB tarafından küçük ve orta boy işletmeler için (KOBİ) rekabet güçlerini artırmak amacıyla düşük faizli ‘KOBİ Finansman Destek Programı’ işte Detayları..

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, genç girişimcilerin henüz fikir aşamasından  başlayarak pazara kadar olan tüm faaliyetlerini destekleyen TÜBİTAK’ın Bireysel Genç Girişimci Programında (BİGG) 2019 yılı ilk kez açıklandığı nı duyurdu.  bütçesi 30 milyon TL olacak. Genç girişimcilere 200 bin liraya kadar hibe desteği verilecegi belirtildi.

Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı  Palandöken, KOSGEB tarafından küçük ve orta boy işletmeler için  (KOBİ) rekabet güçlerini artırmak amacıyla düşük faizli ‘KOBİ Finansman Destek Programı’ hazırlandığını söyledi

Makine ve teçhizatı işverenlerini  kapsayan kredinin üst limiti genç, kadın, engelli, gazi ve şehit yakınına 70 bin, diğer girişimcilere ise 50 bin lira olarak belirlendi.

Başvurular KOSGEB tarafından belirlenen 3’ü devlet bankası olmak üzere 10 bankadan birine yapılabilecek.Şimdi destek modelimizi ülkemizin ve çağın ihtiyaçlarına göre yeniden kurguluyoruz. İmalatçı, yenilikçi, özellikle orta-yüksek ve ileri teknoloji alanlarındaki girişimcilerimizi daha fazla destekleyeceğiz. Onların makine, teçhizat, yazılım, mentörlük, işletme koçluğu ve danışmanlık ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayacağız. Gençlerimiz söz konusu olduğunda, tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Onlar için hiçbir kısıtlama yok. Bakanlık olarak özellikle genç girişimcilerimizin en büyük yol arkadaşı olmaya devam edeceğiz. 


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.