Bakan Özlü'den KOBİ'lere müjde! 253 milyon lira...

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, KOBİ desteği hakkında önemli bir açıklama yaptı. Özlü yerli üretici için, "2018 yılında bakanlıktan bu kapsamda 253 milyon lira yerli üretici KOBİ'leri desteklemek için ayırdık, bu seneki rakam 253 milyon lira. Somut ve net. İster buna yerlileştirme, ister KOBİ'lerin desteklenmesi ya da Ar-Ge deyin ama bu destek somut ve net." dedi.

Bakan Özlü'den KOBİ'lere müjde! 253 milyon lira...
03 Nisan 2018 Salı 14:50

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü,  "Sıçrama Yapan Şirketler" raporunun tanıtımında düzenlenen panele katıldı.  Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) KOBİ Çalışma Grubu etkinlikleri kapsamında Sabancı Üniversitesi-TÜSİAD Rekabet Forumu tarafından hazırlanan panelde KOBİ desteğinden bahseden Özlü şu açıklamaları yaptı:

"2029 yılına kadar 4,7 milyar liralık Türkiye'de GSM operatörlerinin kullanacakları, satın alıcı olacakları, müşterisi hazır, Türkiye'de KOBİ'lere, yerli sanayimize iş imkanı sağlayacak bir anlaşma yaptık. KOBİ'lerin gücü çok yerinde değil, 2018 yılında bakanlıktan bu kapsamda 253 milyon lira yerli üretici KOBİ'leri desteklemek için ayırdık, bu seneki rakam 253 milyon lira. Somut ve net. İster buna yerlileştirme, ister KOBİ'lerin desteklenmesi ya da Ar-Ge deyin ama bu destek somut ve net.

Buna bazı ekonomi yazarlarımız 'Acaba ithal ikamesi mi?' eleştirileri getirdiler. Asla. Yaptığımız her şeyi küresel pazara entegre olarak yapacağız. Yaptığımız her faaliyette küresel başarı hedefleyeceğiz. Dolayısıyla bu bir ithal ikamesi değil, geriye dönüş değil. Ciddi bir cari açığımız var. Türk sanayisinin Türkiye'de üretebileceği ne varsa yapılması için çalışacağız."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.