2017'de asgari ücret ne kadar olacak - Bakan Müezzinoğlu'ndan asgari ücret açıklaması

Asgari ücret kaç TL olacak? Yılbaşı öncesinde asgari ücretin ne kadar olacağı merak ediliyor. Bakan Mehmet Müezzinoğlu asgari ücret ile ilgili önemli açıklamada bulundu. Asgari Ücret Komisyonu’nun son kararı vereceğini ifade eden Müezzinoğlu, bin 300 TL'nin yeterli olmadığını söyledi.

2017'de asgari ücret ne kadar olacak - Bakan Müezzinoğlu'ndan asgari ücret açıklaması
26 Aralık 2016 Pazartesi 21:30

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yüzbinlerce çalışanın merakla beklediği asgari ücret detayları ile ilgili konuştu. 2017 yılında asgari ücret kaç TL olacak? Bakan Müezzinoğlunun açıklamaları haberimizde. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğu, AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı binasının açılışına katıldı. Açılışta konuşan Müzezzinoğlu, asgari ücret ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Sürdürülebilir yarınları planlamak istiyoruz

Asgari ücret komisyonunun önümüzdeki günlerde yeniden toplanacağını ifade eden Müezzinoğlu, Komisyon çalışmalarının en geç perşembe günü bitirileceğini ve yeni asgari ücretin belli olacağını söyledi. Müezzinoğlu, "Bugün için asgari ücret bin 300 lira. Önümüzdeki üç gün sonra ne olacak onu ben de henüz bilmiyorum. İşverenle ve işçi temsilcilerimizle konuşuyoruz. Burada bir tarafın kısa süreli mutlu olması ve geçici mutluluklar yerine iki tarafın da birlikte az da olsa mutlu olduğu ama kalıcı ve sürdürülebilir yarınları planlamak istiyoruz." dedi.

Bin 300 TL yeterli değil

Mevcut asgari ücretin yeterli olmadığını belirten Müezzinoğlu, "İstiyoruz ki işçimizin standardı yükselsin, istiyoruz ki işverenimizin de dünyayla rekabeti kaybolmasın. İşveren rekabeti kaybettiği an bırakın bin 300’ü, kapanan iş yerleri, işsiz kalan çalışanlarımızla karşı karşıya kalırız. Bin 300 lira yeterli değil. Daha iyi olması gerekir. Daha iyi nasıl yapacağız? Ekonomiyi büyüterek, dünyayla rekabette daha güçlü olarak ve büyüyen ekonomide, çoğalan yatırımlarda daha çok istihdam alanları üreterek inşallah bunu daha iyi noktalara taşıyacağız." açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muhammet - 7 yıl önce
Asgari ücretle çalışan insan senin ekonomini büyütmenden,dünyayla rekabette olamandan gücüne güç kaymaktan anlamaz anlamak zorunda da değil,bunları siz dusunmelisiniz ve yapmalısınız herkes görevini yapmalı!milyonlarca asgari ücretle çalışmakta olan insanları gormezden gelmeyin insanlara uzaktan bakiyosunz bunlar mutlu öyle bi şey yok iste iyice analiz yapılıp zaam ona gore yapılmalı.