Teog 2. dönem sınavları yarın başlıyor - Teog sınavı öncesi nelere dikkat edilmelidir

Milyonlarca öğrenci yarın TEOG sınavına girecek. Peki teog sınavına girmeden önce öğrenciler ne yapmalıdır. Teog sınavında başarılı olmak için dikkat edilmesi gereken unsurlar nelerdir? Sınav sabahı nasıl beslenilmeli? Detaylar haberimizde

Teog 2. dönem sınavları yarın başlıyor - Teog sınavı öncesi nelere dikkat edilmelidir
26 Nisan 2016 Salı 12:58

Milyonlarca öğrencinin gireceği Temel Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavı yarın başlayacak. 27-28 Nisan tarihlerinde 1 milyon 174 bin 427 öğrenci yarın TEOG ikinci dönem sınavlarında yüksek puan hedefleyip daha iyi bir liseye yerleşmek için ter dökecek. 

TEOG sınavına düzenli ve sistemli çalışmak her sınavda olduğu gibi başarıyı getirir. Öğrencilerin, soruların zorluğu veya kolaylığından ziyade plan ve düzen içerisinde sınavlara hazırlanması gerekiyor.  

Peki TEOG sınavına bu kadar kısa bir süre kalmışken, öğrenciler ve aileler ne yapmalıdır.

- Birçok öğrencinin heyecanlı ve stresli olduğu gerçek. Öğrencilerin özellikle bu tarz sınavlara girecekleri zamanlarda bir gün öncesinden yoğun bir çalışmaya girmemesi gerekiyor. Çoktan seçmeli ve konu kapasitesi fazla olan bu tür sınavlardan bir gün önce sadece benzer 1-2 deneme çözülmesi tavsiye ediliyor.

- Yarın yani 27 Nisan 2016 Çarşamba günü Teog sınavının ilk ders sınavı yapılacak. Saat 09.00'da başlayacak Türkçe sınavına zinde girmek için öğrencilerin akşam erken vakitte uyumaları tavsiye ediliyor. Uykusuz kaldığında vücut direnci ve konsantrasyon düşeceğinden, çoktan seçmeli sorularda hata yapma olasığı artar. Bu yüzden ne çok erken, ne de geç yatılmalıdır.

- Sınav öncesinde beslenme çok önemlidir. Genel kanı bal-pekmez gibi karbonhidrat ağırlıklı besinler tüketiliyor. Aileler sınav öncesi sabah kalvaltısında çocuklarına yüklü mitarda besin takviyesi yapmak ister.  Karbonhidrat türü besinler ilk anda vücut şekerini arttıran bir faktör göstersede, kısa zamanda kan şekerini düşürür ve sınavda bulunan kişinin konsantrasyon kaybı yaşamasına neden olur. Bu nedenle sınavdan önce protein destekli besinlerin tüketilmesi tavsiye ediliyor. Mesela sınav öncesinde tereyağında yumurta gibi. 

- TEOG sınavı öncesi stres ve heyecan olağan bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle aileler çocukların stresli ve heyecanlı olabileceğini akıllarından çıkarmamalı ve çocuklarına sınav konularda baskı yapmamalıdır. 

TEOG Sınav tarihleri ve saatleri

TEOG sınavlarında ilk gün yani 27 Nisan Çarşamba günü öğrenciler, Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin sınavlarına girecek. Öğrenciler her dersten 20 soruya cevap verecek.

TEOG sınavlarına bu tarihlerde giremeyen öğrenciler mazeret sınavlarına 14-15 Mayıs 2016 tarihinde girecekler.

Türkçe sınavının saat 09.00'da 
Matematik sınavı saat 10.10'da
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavı 11.20'de başlayacak.

28 Nisan Perşembe günü ise, Fen ve Teknoloji dersi, T.C İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük dersi ve Yabancı Dil sınavı yapılacak. Bu derslerin sınav saati ise şu şekilde;

Fen ve Teknoloji sınavı 09.00'da,
T.C İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük sınavı 10.10'da,
Yabancı Dil sınavı 11.20'de yapılacak.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.