29 Nisan Cuma okullar tatil mi? Meb Teog tatili açıklaması

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) 2. dönem sınavları bu hafta yapılacak. Birçok öğrencinin merak ettiği konulardan biriside tatil olacak mı sorusu. Peki Teog sonrası 29 nisan tatil mi? 29 nisan okullar tatil mi, Bu hafta yapılacak 2. Dönem Teog tatili kaç gün? Detaylar haberimizde

29 Nisan Cuma okullar tatil mi? Meb Teog tatili açıklaması
25 Nisan 2016 Pazartesi 08:30

Bu hafta yüzbinlerce öğrencinin merak ve heyecanla beklediği Temel Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) 2. dönem sınavları gerçekleştirilecek. 27-28 Nisan tarihlerinde oturum şeklinde gerçekleştirilecek sınav sonrasında binlerce öğrenci 29 Nisan'da okul tatil olacak mı sorusunun cevabını bekliyor. 

TEOG 2. Dönem Sınavları bu hafta 27-28 Nisan tarihlerinde yapılacak. Yüzbinlerce öğrencinin kaliteli eğitim veren bir lisede okuma hayaline bir adım olan TEOG sınavlarına sayılı günler kaldı. Elbetteki birçok öğrenci TEOG sınavları öncesinde stresli ve heyecanlı. Başka bir taraftan ise öğrenci ve velilerin aklında TEOG sınavları sonrasındaki gün yani 29 Nisan 2016 Cuma günü okulların olup olmadığı. Konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı herhangi bir açıklamada bulunmazken, temenninin okulların tatil olacağı yönünde olması. 

MEB'den TEOG tatili açıklaması 29 Nisan Cuma okullar tatil mi?

Öğrencilerin ve velilerin çok merak ettiği bu sorunun cevabı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından verildi. MEB, yetkililerinden alınan bilgiye göre 27-28 Nisan tarihlerinde yapılacak TEOG 2. Dönem sınavları sonrasındaki gün okullarde eğitime devam edilecek. Yani TEOG sınavı sonrası 29 Nisan tarihinde eğitim-öğretim normal şekilde devam edecek. TEOG tatili ile ilgili henüz MEB'den resmi bir açıklama yapılmasada, yetkililerden alınan bu bilgi sonrasında okulların tatil olmayacağı görülüyor. Elbette ki ilerleyen günlerde MEB2in konu ile ilgili resmi bir açıklama yapması bekleniyor.

29 Nisan yani TEOG sınavlarının ertesi günü okullar tatil olmayacak. 29 Nisan Cuma günü öğrenciler eğitimlerine devam edecek. 27 ile 28 Nisan tarihide yapılacak TEOG’a 8’inci sınıf öğrencileri olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okulunda sınava girecekler. 27 ve 28 tarihlerinde TEOG 2. dönem sınavının okullarda ders yapılmayacak.

Peki TEOG sınavının zorluk derecesi nasıl olacak?

Yüzbinlerce öğrencinin merak ettiği bir konu ise, TEOG sorularının zorluk derecesinin nasıl olacağı konusu. TEOG 1. Dönem sınav soruları zorluk derecesi yüksek bir sınav olmuştu. Uzmanlara göre Temel Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) 2. dönem sınavlarının da zorluk derecesinin 1. dönem sınavlarıyla eşit olacağı yönünde belirtildi.  Sınavın zorluk derecesinin olmasını Uzmanlar şöyle değerlendiriyor. Sınavın zorluk derecesi arttığında öğrenci daha iyi motive oluyor ve zor sınavı çalışan bir öğrencinin daha iyi yapacağını bu sayde seçiciliğin daha belirgin olacağını belirtiyor. Elbetteki birçok öğrenci TEOG sınavlarının zorluk derecesinden de şikayetçi. Öğrencilerin kısa bir süre kala konu tekrarı yapmamaları ve sadece test çözmeleri tavsiye ediliyor.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nedennnn - 8 yıl önce
Ne var tatil olsaydı