Suriyeli öğrenciler'in karne sevinci

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki 32 geçici eğitim merkezinde eğitimlerini sürdüren ilköğretim ve lise çağındaki 13 bin 640 Suriyeli öğrenci karnelerini aldı.

Suriyeli öğrenciler'in karne sevinci
22 Ocak 2016 Cuma 10:58

HATAY (AA) - Suriye'deki iç savaştan aileleriyle kaçan ve Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki geçici eğitim merkezlerinde okullarına devam eden öğrenciler karnelerini aldı.

İlçede 800 öğretmenin görev yaptığı 32 geçici eğitim merkezindeki 13 bin 640 öğrenci karnelerini alırken sevinç yaşadı.

Suriye'nin Hama kentinden gelen 7 yaşındaki Halit Yusuf, birinci sınıfa gittiğini ve karne aldığı için çok mutlu olduğunu kaydetti.

Okul heyecanını ilk kez Türkiye'de yaşadığını ifade eden Yusuf, "Okulumu en iyi şekilde bitirip, doktor olmak istiyorum. Ülkeme dönerek oradaki insanlara hizmet etmek istiyorum'' dedi.

Suriye'nin İdlib kentinden gelen 1. sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Muhammed Cubara ise ilk karne heyecanını yaşadığı için duygulu olduğunu anlattı. Cubara, avukat olmak istediğini belirtti.

Muhabir: Cem Genco


Kaynak: AA
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Çok güzel bir görsel. Ülkemle gurur duyuyorum.