Bakan Ziya Selçuk, Ankara MEM 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı Değişim Liderler Toplantısı'nda konuştu

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı Değişim Liderler Toplantısı'na katılan Bakan Ziya Selçuk, "Eğitimin mutfağında olanları hep önemsemişimdir." dedi.

Bakan Ziya Selçuk, Ankara MEM 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı Değişim Liderler Toplantısı'nda konuştu
13 Eylül 2018 Perşembe 15:25

Ankara'da ki okul idarecileri bugün"2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı Değişim Liderler Toplantısı"nda buluştu. Toplantıya Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Ankara Valisi Ercan Topaca'da katıldı.

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı Değişim Liderler Toplantısı'nda konuşan Ankara Valisi Ercan Topaca, eğitim ile ilgili sayısal verilere ilişkin bilgiler verdi. Ayrıca uyuşturucuya ilişkin açıklamalarda da bulunan Vali Topaca, uyuşturucunun okullara kadar ulaştığı konusunun asılsız olduğunu, bununla ilgili sadece 13 ihbar alındığı, bu ihbarların da okulların içinde olmadığını kaydetti. Vali Topaca okul ve okul çevresinde alınacak tedirlerin yanı sıra denetimlere de devam edileceğini söyledi.

"Eğitimin mutfağında olanları hep önemsemişimdir"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuşmasına başlarken salonun balkon kısmındaki müdürleri görünce onları da ayrıca selamladı. Bakan Selçuk "Eğitimin mutfağında olanları hep önemsemişimdir." dedi.

Bakan Selçuk konuşmasına şu ifadelerle devam etti:

"Benim bakan oluşumla bir beklenti oluştu. Bunun nedenini bilmiyorum ama düşersem ne kadar kötü olacağını biliyorum. Benden beklenenlerin benzerlerini, öğretmenlerin de sizden beklemesi gerekir."

"Biz hepimiz çocukların hizmetindeyiz. Müzik değişince dans da değişir. Dünya değişirken biz duramayız. Çocukları yetiştirirken doğru yönlendirmeliyiz. Farklı düşünmek zorundayız. Düşüncelerimizi ve davranışlarımızı değiştirmezsek dünya düzenine uyum sağlayamayız."

"Müdürlerimden beklentilerim öğretmenleri değişim içerisine almaları. Bunun yanında müdürlerin de bu kapsamda değişime uygun davranmalarını bekliyorum."

"Bütün öğretmenler odasına gidesim var. Bunun mümkün olmadığını biliyorum ama benim yerime tüm öğretmenlerin elini sıkın. Sıcak ilişkiler kurun. Gönüllerine girin bu çalışma barışını artırır ve huzurlu bir ortam oluşturur."

"Eğitimin takım işi olduğunu bilmek gerekir. Makam yetkisi ile öğretmenlerle baş edemezsiniz. Saygılar şahsiyetle kazanılır, baskı ve bilgi ile kazanılacak bir olgu değildir."

"Okullarda sizlere ihtiyacımız var. Okulumuza sahip çıkalım temiz tutalım."

Okul müdürlerinin gönüllerinde taht kuran Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, salonda yüksek bir enerjinin oluşmasına sebep olan doyurucu bir konuşma yaptı. "Ankara için özel projeler hazırlıyorum. Ankara marka olmalıdır." diyen Bakan Selçuk kendisinin de Ankaralı olduğunu söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İrfa Bilici - 6 yıl önce
Sn Bakanı dinlerken beklentilerin yüksek olşunun nedenleri bir bir açığa çıkıyor. Öğretmenin hâlinden eğitimin dilinden konuşan sn bakan umarım beklentilerin gerisinde kalmaz.
Avatar
Burcu ekinci - 5 yıl önce
Sayın bakanım formasyon kalkınca ögretmen hayallerimiz suya düştü.bir eğitimci olarak bu duruma cözüm getirin.