Kamyonlu saldırıda flaş gelişme

İsveç'in başkenti Stockholm'de dün yaşanan 4 kişinin öldüğü, 15 kişinin de yaralandığı terör saldırısında kullanılan kamyonda bir çanta dolusu patlayıcı madde bulundu.

Kamyonlu saldırıda flaş gelişme
08 Nisan 2017 Cumartesi 12:36

İsveç televizyon kanalı SVT'nin polis kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre, dünkü saldırıda kullanılan komyonda ele geçirilen patlayıcı dolu çanta bir felakete yol açmadan bomba uzmanları tarafından etkisiz hale getirildi. İsveç'in başkenti Stockholm'ün kent merkezinde bir kamyonun yayaların üzerine sürülmesi sonucu 4 kişi hayatını kaybetmiş 15 kişi de yaralanmıştı. 

SALDIRIYLA İLGİLİ 2 KİŞİ GÖZALTINDA

Stockholm polisinden yapılan açıklamada 2 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Stockholm polisi hareket merkezi yetkilisi Towehegg, "Bu iki kişinin olayla ilgili bazı bilgileri olduğunu düşünüyoruz. Olay yerinden elde edilen bilgiler bu yönde. Bu nedenle, bu iki şahıs polis merkezine götürüldü." ifadelerini kullandı.

SALDIRI SONRASI HAYAT FELÇ OLDU

İsveç'te saldırı sonrası başkent Stockholm'de güvenlik önlemleri olağanüstü seviyeye çıkarıldı.

Metro ve banliyö trenlerinin seferlerinin tamamının iptal edilmesi nedeniyle kentte toplu ulaşım büyük ölçüde aksadı. Ayrıca Stockholm bağlantılı şehirler arası tren seferleri de geçici olarak durduruldu.

Saldırı sonrası Stockholm'deki tüm büyük alışveriş merkezleri kapatıldı, sinema ve belli başlı tiyatro salonlarındaki film gösterimi ve oyunlar da iptal edildi.

Saldırının yapıldığı yere yakın olan Başbakanlık ve Parlamento binaları kapatıldı. Bu yapıları koruyan polis ve güvenlik güçlerinin sayısı artırılarak, binaların yakınından geçen kişiler sıkı kontrollerden geçirilmeye başlandı.

Ülke sınırlarındaki bütün gümrüklerde sıkı denetimlerin uygulanmaya başlandığı da kaydedildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.