İsveç'te saldırı! Çok sayıda yaralı var

İsveç'in başkenti Stockholm'de kalabalığın üzerine kamyon süren saldırgan, çok sayıda kişiyi yaraladı.

İsveç'te saldırı! Çok sayıda yaralı var
07 Nisan 2017 Cuma 16:30

Avrupa saldırılar ile sarsılmaya devam ediyor.

İsveç'in başkenti Stockholm'de kalabalığın üzerine kamyon süren saldırgan, çok sayıda kişiyi yaraladı. İsveç polisi birçok yaralı olduğunu duyurdu.

Olay yerine çok sayıda polis sevk edildi.

İsveç medyasında yer alan bilgilere göre, olay trafiğe kapalı Drottningsgatan caddesinde gerçekleşti. Drottninggatan Stockholm'ün en işlek turistik alışveriş caddesi olarak biliniyor. Gelen son dakika haberlere göre kamyon cadde üzerindeki Ahlens mağazasına daldığını aktardı. Görgü tanıkları olay yerinde yüzlerce kişinin bulunduğunu ve herkesin kaçmaya çalıştığını söyledi.

İlk belirlemelere göre saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti. Ölü sayısının artabileceği kaydediliyor. Saldırganın yakalanıp yakalanmadığı konusunda henüz bilgi alınamadı.

Olayın bir terör saldırısı olabileceğinden korkuluyor. Polis olay yerinde güvenlik çemberi oluşturdu.

TÜM METROLAR KAPATILDI

Saldırının ardından şehirdeki tüm metrolar ulaşıma kapatıldı.

İsveçli bira markası Spendrups'a ait olduğu belirtilen kamyonun, bir mağazanın girişine çarptıktan sonra durduğu bildirildi. Spendrups İletişim Sorumlusu Mårten Lyth, "Sürücüyle bağlantı kuramadık. Neler olduğunu bilmiyoruz" açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.