İsveç'te 21 camiye saldırı

Diyanet isleri Başkanı Mehmet Görmez, Avrupa'nın çeşitli yerlerinde artan cami saldırılarından kaygı duyduklarını belirtti. Görmez ayrıca geçtiğimiz günlerde İsveç'te 21 camiye saldırısı düzenlendiğini söyledi.

İsveç'te 21 camiye saldırı
28 Kasım 2016 Pazartesi 12:20

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Avrupa'nın çeşitli yerlerinde artan cami saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Görmezcami saldırıları ve İslamofobi'deki artış nedeniyle kaygı ve üzüntü duyduklarını belirtti ve geçtiğimiz günlerde İsveç'te 21 camiye saldırı düzenlendiğini kaydetti.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Avrupa'nın insan hakları, özgürlükler, ötekine saygı gibi değerleri öne çıkaran bir coğrafya olduğuna işaret eden Görmez, "Son zamanlarda her türlü ırkçılığın yaygınlaşması, ötekileştirmelerin çoğalması, yabancı düşmanlığı, İslamofobi'nin İslam nefretine dönüşmesi, İslam nefretinin bazı kesimlerde İslam düşmanlığına dönüşmesi çok kaygı verici, üzüntü verici" dedi.

"Bir toplumun din özgürlüklerine müdahalesinin en son noktası mabedine tecavüzdür, camisine saldırmaktır" diyen Görmez "Bunların her ülkede çoğalmaya başlaması gerçekten çok kaygı verici. Siyaset adamlarının, devletlerin bu konunun üzerinde çok fazla durmamaları da kaygıları arttırıyor" diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 7 yıl önce
Avrupa Medeniya bunlar oralarda çok normal. Ama bizde böyle olsa kıyamet kopar.