Ariana Grande'nin Manchester konserinde patlama

Dünyaca ünlü şarkıcı Ariana Grande'nin Mancherster Arena'da verdiği konser alanında patlama oldu. İngiltere Başbakanı Theresa May ve İngiliz polisi olayla ilgili açıklama yaptı.

Ariana Grande'nin Manchester konserinde patlama
23 Mayıs 2017 Salı 09:45

İngiltere'nin Manchester kentinde ABD'li müzisyen Ariana Grande'nin konser verdiği salonda patlama oldu. Grande son şarkısı söyledikten sonra veda ederek kulise dönmesi sırasında patlama gerçekleşti. Yerel saatle 22.35'te (TSİ 00.35) yaşanan patlama üzerine çok sayıda polis ve ambulans sevki yapıldı. 

Manchester polisi patlama ile ilgili ilk bilgileri paylaştı. Polis, terör saldırısının bir kişi tarafından gerçekleştirildiği ve saldırganın arandığı bildirdi. İngiliz polisi, Manchester kentinde bir konser salonunda yaşanan olayda 22 kişinin hayatını kaybettiğini, 59 kişinin yaralandığını bildirerek, olayın terör saldırısı çerçevesinde ele alındığını duyurdu.

Polisin açıklamasında olayın nedenine ilişkin herhangi bir detaya yer verilmedi. Patlama ile ilgili ilk açıklada, "Şimdiye kadar 19 kişinin hayatını kaybettiği doğrulandı. Yaklaşık 50 kişi de yaralı. Polis, aksi bilinene dek bu durumu terörist olayı olarak ele alıyor." ifadeleri kullanıldı.

İngiltere Başbakanı Theresa May'den terör açıklaması:

''Bu dehşete düşüren bir terör saldırısı. Olayın tüm ayrıntılarının saptanması için çalışıyoruz."

Ayrıca May, gelecek ay yapılacak olan seçim için devam ettirilen kampanyanın askıya alındığını bildirdi. 

Görgü tanıkları patlamayı anlattı

Görgü tanıkları ise konser salonunda büyük bir patlama sesi duyduklarını ve izleyicilerin panik halinde salondan çıktığını aktardı.

Kızıyla konsere giden bir diğer görgü tanığı da, "Ariana, 'Güle güle Manchester! dedi, ışıklar kapandı ve iki büyük patlama sesi geldi. Asansöre binip çıkışa doğru gidiyorduk. Kapılar açıldığında yerde kan gördüm, iki kişi yaralı yatıyordu. Yüzlerinde kan vardı" diye konuştu.

Ariana Grande'den patlama mesajı

Twitter hesabıdan bir mesaj paylaşan Grande "Tüm samimiyetimle çok çok üzgünüm. Söyleyecek sözüm yok" diye yazdı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.