ABD’li Yargıç’ın göçmen yasağı kararı Trump’ı kızdıracak

ABD Başkanı Donald Trump’ın göçmen yasağı ile ilgili kararının ardından ABD'li Yargıç Andre Birotte Jr., yasakla ilgili önemli bir karara hükmetti.

ABD’li Yargıç’ın göçmen yasağı kararı Trump’ı kızdıracak
02 Şubat 2017 Perşembe 13:03

ABD Başkanı Donald Trump’ın İran, Irak, Libya, Somali, Sudan Suriye ve Yemen için geçerli olan göçmen yasağı adımının ardından Bölge mahkemesi yargıcı Andre Birotte Jr. Önemli bir karar aldı. Trump’ı kızdıracak olan kararda Müslümanların ABD'ye girişini yasaklayan emrin, ikamet izni olan göçmenlere uygulanmaması gerektiği hükmedildi.

Göçmen yasağı bulunan ülkelerden gelenlerin arasında "geçerli göçmen vizesine sahip olan kişilerin" hiçbir ABD yetkilisi tarafından engellenemeyeceğini belirten Yargıç Birotte, yasağın göçmen vizesi dışında vizeyle ABD'ye gelen turistleri, öğrencileri ve işadamlarını kapsamadığını da bildirdi.

Uygulamayla ilgili kararnamey açıklayan Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer ise kart sahibi olan için "Bu kişilerin muafiyet belgesine ihtiyacı yok çünkü sürekli ikamet izinleri var" dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.