Whatsapp'a güncelleme fırtınası!

WhatsApp genel olarak yeni bir özelliği ile gündeme geliyor. Uygulamaya eklenmesi planlanan söz konusu yenilik en başta beta aşamasında test ediliyor ve daha sonra kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Ancak WhatsApp'ta bu sefer işler biraz daha değişti, yenilik rüzgarı resmen fırtınaya dönüştü. Çünkü WhatsApp'a bir değil, beş yeni özellik geliyor. Söz konusu bu özellikler kullanıcılar tarafından uzun zamandır bekleniyordu. Kullanım deneyimini daha üst seviyeye çekip, esnek hale getirecek olan yeni özelliklerin detayları da ortaya çıktı. Lafı daha fazla uzatmayalım ve popüler mesajlaşma uygulamasında nelerin değişeceğine birlikte bakalım.

Whatsapp'a güncelleme fırtınası!
Kamusaati
Kamusaati
29 Haziran 2020 Pazartesi 00:50

Instagram'la birlikte Facebook bünyesşnde yer alan WhatsApp her geçen gün biraz daha değişiyor. Kullanıcılardan gelen geri bildirimler, WhatsApp geliştirme ekibi tarafından değerlendiriliyor. Uzun zamandan beridir kullanıcılar WhatsApp'ın birden fazla cihazda kullanılabilmesini istiyordu. Bu özellik artık cepte. Fakat bunun dışında mesajlarda ve diğer birkaç yerde daha değişiklikler olacak. İşte detaylar...

ÇOKLU CİHAZ DÖNEMİ

WhatsApp bir süredir çoklu cihaz desteği özelliğini test ediyor. Söz konusu özelliğin aktif hale getirilmesinin ardından adından da anlaşılacağı üzere WhatsApp iki farklı cihazdan aynı anda kullanılabilecek.

Uzun süredir en büyük rakibi Telegram'da yer alan özelliğin WhatsApp'a ne zaman entegre edileceğine dair bir açıklama ise bulunmuyor.

Beta sürümünde yer alan bilgilere bakılırsa WhatsApp aynı Snapchat'te olduğu gibi yok olan mesajlar özelliğini önümüzdeki dönemde kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor.

SÜRESİ DOLAN MESAJLAR

Expiring Messeges (Süresi dolan mesajlar) olarak adlandırılan özellik kapsamında kullanıcılar gönderdikleri mesajların otomatik olarak silinmesi komutunu verebilecek.

Beta sürümünde yer alan bilgiye göre kullanıcılar 1 gün 1 hafta 1 ay gibi opsiyonlar arasında bir seçim yapma imkanına sahip olacak.

MESAJ ARAMA ÖZELLİĞİ

Hem iOS hem de Android için geliştirilen yeni WhatsApp sürümünde ortaya çıkan bir başka özellik ise mesaj arama özelliğini geliştirecek.

DEPOLAMA ÖZELLİĞİ

Yeni depolama özelliği ile birlikte kaydedilmiş medya dosyalarının telefonda toplam ne kadar yer kapladığını kontrol edebilecek.

MESAJ SİLME ÖZELLİĞİ

WhatsApp'ın depolanan mesajları silme konusunda da bir geliştirme üzerinde çalıştığı biliniyor. henüz test geliştirme aşamasında olan bu özelliği detaylarının önümüzdeki haftalarda netleşmesi bekleniyor.


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.