Dünya İnternet Sağlayacak Olan Elon Musk'ın Starlink uydularının testleri 3 ay içinde başlayacak

Elon Musk'ın Starlink internet uyduları, üç ay içinde test edilecek. Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX şirketi, dünyanın ulaşılamayan her noktasına internet götürme projesi kapsamında her fırlatmada 60 adet Starlink uydusunu yörüngeye yerleştiriyor, Uydular, yörüngeye yerleşene kadar parlak ışık treni şeklinde Dünya'dan da gözlemlenebiliyor, Şirket, her sene yeni Starlink uyduları fırlatarak Dünya yörüngesinde internet ağı kuracak ve buradan Dünya'ya internet erişimi sağlayacak. İşte Detaylar

Dünya İnternet Sağlayacak Olan Elon Musk'ın Starlink uydularının testleri 3 ay içinde başlayacak
Kamusaati
Kamusaati
03 Mayıs 2020 Pazar 00:30

BETA TESTLERİ BAŞLIYOR

SpaceX Başkanı Gwynne Shotwell, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada, Starlink uydu internet hizmetinin 2020 yılının ortalarında ABD'de kullanıma sunulacağını belirtmişti.

Elon Musk, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Starlink özel beta sürümünün yaklaşık üç ay içinde başlayacağını ve genel beta'nın da altı ay içinde kullanıma sunulacağını vurguladı.

Statlink internet hizmetinin testleri ilk olarak ABD, Kanada ve Almanya gibi ülkelerde gerçekleşecek ve ardından bu hizmet tüm dünyaya yayılacak.

starlink

İlk olarak başlayacak özel beta testinden, SpaceX çalışanlarının ve akrabalarının faydalanması bekleniyor.

Eğer özel beta testleri sorunsuz bir şekilde tamamlanırsa, şirket belirli konumlar belirleyerek internet hizmetini sınırlı sayıdaki kullanıcılar için yayınlayacak.

starllink

TEST İÇİN GEREKLİ SAYIYA ULAŞILDI

Elon Musk daha önce yaptığı açıklamada, uyduları test edebilmek için en az 400 Starlink'in gerektiğinden bahsetmişti. SpaceX, geçtiğimiz günlerde 60 uyduyu daha yörüngeye yerleştirmiş ve toplam uydu sayısını 420'ye çıkarmıştı.

spacex

TOPLAMDA 42 BİN STARLINK UYDUSU FIRLATILACAK

SpaceX, toplamda 42 bin Statlink uydusunu önümüzdeki yıllarda uzaya fırlatmayı düşünüyor. Şu ana kadar toplamda 7 fırlatmada 420 adet uydu gönderen şirket, kademeli olarak bu sayıyı daha da artırarak, bütün dünyaya uydudan internet bağlantısı sağlamayı planlıyor.

SpaceX şirketinden yapılan açıklamaya göre, bu projenin tamamı 10 milyar dolara mal olacak.

Eğer Starlink projesi başarılı bir şekilde hayata geçirilirse, dünyanın en ıssız noktasına bile şu ankinden 40 kat daha hızlı internet hizmeti sağlanacak.

Haberleri doğrudan anında takip edebilmek için haber sayfamız için TIKLAYINIZ!!! 

Kamu Saati Sayfamızı Sosyal Medya Üzerinden Takip Ederek Güncel İş İlanları Memur ve İşçi Alım Haberlerine ve Son Dakika Haberlerine Herkesten Önce Ulaşarak Bir Adım Öne Geçebilirsiniz.

Kamu Saati Twitter Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ 

Kamu Saati Facebook Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ  File:Facebook Logo Mini.svg - Wikimedia Commons

Kamu Saati İnstagram Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ 

Kamu Saati Android Uygulamamız İçin TIKLAYINIZ

Bu yazının tüm hakları www.kamusaati.com'a aittir. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 36. maddesi uyarınca alıntılanamaz. Telif hakları saklı tutulmuş bu yazının alıntılanması halinde yasal takip yapılacaktır. ©


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal ince - 4 yıl önce
Merhaba ben asma tavan ustasıyım ıs ariyorum
Avatar
Birsen Özçelik - 4 yıl önce
Benim işe ihtiyacım var yani bu konuda yardımcı olursanız sevinirim hasta Danişmanı manıyım acil işe ihtiyacım var lütfen
Avatar
Esme esen - 4 yıl önce
Hastanede temizlik elamanı olarak çalışmak istiyrm temizlik de deneyimliyim
Avatar
Ben meryem yolduzen - 4 yıl önce
Bayrakli sehir hastanenin temizlik elamanı olarak çalışmak istiyorum ve hastanenin yakın oturuyorum yaş 36 bana ulaşırsanız sevinirim
Avatar
Tolga evcan - 4 yıl önce
Ben hastanede anbulas şoföru olarak çalışmak istiyorum