Bilim adamları, düşünceleri okuyan cihaz yaptı

Bilim adamları, öncelikle konuşma yetisi kaybetmiş hastalara yardımcı olmak için insanların zihinlerini okuyan cihaz geliştirdi.

Bilim adamları, düşünceleri okuyan cihaz yaptı
28 Nisan 2017 Cuma 12:55

Dailymail’de yer alan habere göre beyin dalgalarının elektroensefalografi (EEG) adı verilen yöntemle cihaza gönderdiği sinyaller sayesinde insanların zihinlerini okuyan cihazın geliştirildiği belirtildi.

Öncelikle konuşma yetisini kaybetmiiş olan insanlara yardımcı olması amacıyla geliştirilen cihazın beş yıl içerisinde akıllı telefonlara bağlanması ve kullanıma sunulması bekleniyor. Yeni teknoloji sayesinde kafatasına yerleştirilen vericilerle, düşünülenler otomatik olarak ‘telepatik daktilo’ sistemiyle belirlenebilecek.  

Cihaz üzerinde yapılan denemelerde beyin dalgalarını kullanarak 0 ila 9 arasındaki sayıları yüzde 90 oranında doğrulayabildiği görülürken genel bütün bilgilerde de yüzde 60 doğruluk sağladığı görüldü.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.