Yüksekova'da sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Yüksekova'da devam eden sokağa çıkma yasağı asayişinin yeniden tesisi sebebiyle kaldırıldı.

Yüksekova'da sokağa çıkma yasağı kaldırıldı
23 Kasım 2015 Pazartesi 10:13

 Yüksekov'da artan terör olayları nedeniyle vatandaşların can ve mal güvenliği telikeye girmişti. Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada bozulan huzun ve asayiş ortamının yeniden tesis edilmesi için ilçede operasyon yapılacağı bildirilmiş, vatandaşlardan sokağa çıkmamaları istenmişti. 

Üç gündür devam eden operasyonlar ve sokağa çıkma yasağı sonrasında ilçe teröristlerden arındırılarak sokaktaki hendekler dolduruldu. Çeşitli bölgelerde kurulan barikatların da tamamen kaldırılması ile ilçede güven ortamı yeniden sağlandı. Valilik tarafından yapılan açıklama ile bu sabah saat 06.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağının sonlandırıldığı belirtildi.

Valilik açıklamasında şu ifadeler kullanıldı. 

"5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince, ilimiz Yüksekova ilçe merkezinin tamamında 20 Kasım 2015 günü saat 20.00'dan geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı kararı alınmış, ilçeye giriş-çıkışlarda yasaklanmıştı. Yüksekova ilçemizde yapılan çalışmalar sonucunda huzur ve asayiş ortamının tekrar sağlanması üzerine 23 Kasım 2015 günü saat 06.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı kaldırılmış olup, vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağı konusunda göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.