Siirt'te operasyon, 15 gözaltı

Siirt Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kentte terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanması YDG-H içerisinde faaliyet gösteren ve terör örgütüne yardım ve yataklık ettikleri tespit edilen 15 kişi gözaltına alındı.

Siirt'te operasyon, 15 gözaltı
19 Kasım 2015 Perşembe 01:30

Siirt Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kentte terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanması YDG-H içerisinde faaliyet gösteren ve terör örgütüne yardım ve yataklık ettikleri tespit edilen şüphelilere yönelik Şirvan Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 14 adrese operasyon düzenlendi.


Operasyonda, göz altına alınan 15 şüphelinin içinde HDP Şirvan İlçe Başkanı Mekin Er ile DBP Şirvan Eşbaşkanı Orhan Erbek'in de bulunduğu belirtildi. Firari 2 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde, 4 ruhsatsız av tüfeği, 5 tabanca, 500 paket kaçak sigara, 132 kurusıkı tabanca fişeği, boş kalaşnikof kovanı, bıçak, kenevir tohumu, 20 metre uzunluğunda kablo, çok sayıda örgütsel doküman ve terör örgütünü simgeleyen bez parçaları ele geçirildi.

Ayrıca, delil niteliği taşıyabilecek bilgisayar, cep telefonu, sim kart, hafıza kartı, CD, kaset, fotoğraf makinesi gibi dijital veri taşıyıcılarına da el konulduğu bildirildi.



Etiketler; #siirt
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.