20 üniversitede Rektörlük seçimleri başladı - İşte Rektörlük seçimi yapılan üniversiteler

ODTÜ, Boğaziçi, İTÜ, Ankara Üniversitesi, Dokuz Eylül, Ege Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesinde rektörlük seçimi heyecanı başlıyor. 20 üniversitenin rektör adaylarının belli olacağı rektör seçimleri 14 Temmuz Perşembe gününe kadar devam edecek. Hangi Üniversitelerde rektörlük seçimi yapılıyor?

20 üniversitede Rektörlük seçimleri başladı - İşte Rektörlük seçimi yapılan üniversiteler
12 Temmuz 2016 Salı 10:15

Ankara Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, ODTÜ ve İTÜ gibi üniversitelerinde aralarında bulunduğu 20 üniversitede rektörlük heyecanı yaşanıyor. Üniversiteler için büyük önem taşıyan rektörlük seçimlerinde kıyasıya bir mücadele varken, kamuoyu en çok ODTÜ, Boğaziçi ve İTÜ rektörlük seçim sonuçlarını merak ediyor. 

14 Temmuz 2016 Perşembe gününe kadar devam edecek Rektör seçimlerinin sonuçları, 15 Temmuz’da YÖK’e bildirilecek. YÖK'de buluan rektör adaylarını inceleme komisyonu 18-26 Temmuz tarihleri arasında üniversitelerin rektör adaylarını belirleyecek. Belirlenen adaylar ise YÖK Genel Kurulunun 1 Ağustos 2016 tarihinde yapacağı toplantı sonrasında 3 aday Cumhurbaşkanına sunulacak.

26 Temmuz Salı günü ise 17 üniversitede sandığa gidilecek. Ağrı İbrahim Çeçen, Ardahan, Artvin Çoruh, Bartın, Batman, Bitlis Eren, Çankırı Karatekin, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Karamanoğlu Mehmetbey, Kırklareli, Kilis 7 Aralık, Nevşehir Hacı Bektaş Veli, Osmaniye Korkut Ata, Siirt ve Yalova üniversitelerinde rektör adayı belirleme seçimi ise 26 Temmuz’da gerçekleştirilecek.

Rektörlük Seçiminin yapıldığı üniversiteler şu şekilde;

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
Akdeniz Üniversitesi
Ankara Üniversitesi
Atatürk Üniversitesi
Boğaziçi Üniversitesi
Cumhuriyet Üniversitesi
Çukurova Üniversitesi
Dicle Üniversitesi
Dokuz Eylül Üniversitesi
Ege Üniversitesi
ODTÜ
İstanbul Teknik Üniversitesi
Gazi Üniversitesi
Yıldız Teknik Üniversitesi
Fırat Üniversitesi
Gaziantep Üniversitesi
İnönü Üniversitesi
Karadeniz Teknik Üniversitesi
19 Mayıs Üniversitesi
Trakya Üniversitesi 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.