Akdeniz Üniversitesi Sınav Yönetmeliğinde değişiklik

Akdeniz Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği değişti. Akdeniz Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler sınav itirazını nasıl yapacak? İtirazda bulunan öğrencilerin en geç kaç gün içerisinde başvurması gerekiyor? İşte detaylar.

Akdeniz Üniversitesi Sınav Yönetmeliğinde değişiklik
27 Şubat 2017 Pazartesi 08:45

Ankara Üniversitesi Eğitim-Öğretim Yönetmelik değişikliği, 27 Şubat 2017 Pazartesi tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. Önlisans ve Lisans Sınav Yönetmeliği'nin 31. maddesinde değişiklik yapıldı. Akdeniz Üniversitesi'nde okuyan öğrencileri ilgilendiren değişikliğe haberimizden ulaşabilirsiniz. 

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE
SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 4/9/2013 tarihli ve 28755 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Akdeniz Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 31 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Sınav İtirazında Bulunacak Öğrenciler Dikkat!


“MADDE 31 – (1) Öğrenciler sınav sonuçlarına, ilanından itibaren beş iş günü içinde ilgili birime dilekçe vererek maddi hata yönünden itiraz edebilir. Dekan veya müdür, sınav kağıdının incelenmesi için biri sınavı yapan öğretim üyesi olmak üzere ilgili öğretim üyeleri veya öğretim görevlileri arasından üç kişilik bir komisyon kurar. Sınavın ilgili olduğu anabilim/bilim dalında tek öğretim üyesi varsa bu komisyonun diğer üyeleri, sınava girilen dersin yakın olduğu derslerin öğretim üyeleri arasından dekan veya müdür tarafından seçilir. Komisyon, en çok beş iş günü içinde itirazları kesin olarak sonuçlandırır. Sonuç yazılı olarak ilgili birime bildirilir. Bununla birlikte;


a) Not değişikliğinin gerekmesi halinde değişiklik ancak ilgili yönetim kurulunun onayı ile yapılabilir.


b) Bu şekilde yapılacak düzeltmelerde sınıfın hesaplanmış olan istatistiksel değerleri sabit kalır ve aynı sabit değerler üzerinden işlem yapılır.


(2) İnceleme üzerine komisyon tarafından verilen kararlar kesindir.”


MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.


MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Akdeniz Üniversitesi Rektörü yürütür.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.