İngiltere Başbakanı\'ndan Davutoğlu\'na tebrik telefonu

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi\'nde yüzde 49.5 oy alan AK Parti\'nin zaferini kutlayanlardan birisi de İngiltere Başbakanı David Cameron oldu. Cameron Davutoğlu\'nu telefon ile arayarak, AK Parti\'nin 1 Kasım Seçimi\'nde kazandığı başarıyı tebrik etti.

İngiltere Başbakanı\'ndan Davutoğlu\'na tebrik telefonu
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nde yüzde 49.5 oy alan AK Parti'nin zaferini kutlayanlardan birisi de İngiltere Başbakanı David Cameron oldu. Cameron Davutoğlu'nu telefon ile arayarak, AK Parti'nin 1 Kasım Seçimi'nde kazandığı başarıyı tebrik etti.

Başbakanlık Basın Müşavirliği yaptığı yazılı açıklamada, İngiltere Başkanı'nın  Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu telefon ile arayarak tebrik ettiğini ifade etti. 

Başbakanlık Basın Müşavirliği yazılı açıklamasında, 'İki ülkede de güçlü hükümetlerin görev aldığına dikkati çeken Cameron, ikili ilişkiler ve DAEŞ ile mücadele, göç krizi, G20 ve Avrupa Birliği olmak üzere uluslararası gelişmeler bağlamında iki ülkenin yoğun bir gündemi bulunduğunu ve Sayın Başbakanımızın kuracağı yeni hükümetle çalışmayı beklediklerini ifade etmiştir. 

Sayın Başbakanımız Cameron'a teşekkür etmiş; iki yakın müttefik olarak Türkiye ve İngiltere'nin ortak tehdit ve sınamalarla karşı karşıya olduğunu ve iki güçlü Hükümetin önderliğindeki ülkelerimiz arasındaki işbirliğinin her zamankinden daha fazla önem arz ettiğini kaydetmiştir.' denildi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.