Diyarbakır Silvan Karayolunda EYP tespit edildi

Diyarbakır Valiliği, Silvan karayolunda EYP tespit edildiğine dair bir basın duyurusu yayımladı.

Diyarbakır Silvan Karayolunda EYP tespit edildi
21 Kasım 2016 Pazartesi 18:07

Diyarbakır Valiliği, Silvan karayolunda EYP tespit edildiğine dair bir basın duyurusu yayımladı. Valilik tarafından yapılan duyuru şu şekilde;

''Diyarbakır ili sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütünün son zamanlarda yapmış oldukları terör eylemleri, vatandaşlarımızın, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmalarını olumsuz yönde etkilemektedir.
 
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından; öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, vatandaşlarımızın her türlü terör eylemlerinden korunması, seyahat etme haklarını rahatlıkla kullanması maksadıyla her türlü tedbir alınmaktadır.
 
Bu tedbirler kapsamında Silvan ilçesi Sarıbuğday Köyü mevkiindeki Diyarbakır – Silvan Devlet Karayolunda icra edilen Mayın/EYP araması esnasında; menfez ile asfalt zemin arasına yerleştirilmiş vaziyette (30) adet poşet içerisinde yaklaşık (600) kg Amonyum nitrat, (3) adet elektrikli fünyeye bağlı (450) m uzunluğunda kablo, (1) adet telsiz, (24) adet birleştirilmiş pil bloğu ve (1) adet TOL serisi devre kartına bağlı ve aktif halde EYP düzeneği 21 Kasım 2016 Pazartesi günü tespit edilmiştir.
 
Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla ele geçirilen EYP, Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından yerinde etkisiz hale getirilmiş, karayolunda oluşan hasar Karayolları Bölge Müdürlüğünce tamir edilerek anılan karayolu ulaşıma açılmıştır.
             
Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat özgürlüğünü rahatlıkla kullanabilmesini sağlamak amacıyla teröristle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir.
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.''



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.