Yahoo Games Servisi de Kapatılıyor!

Yahoo'nun bir servisi daha kapatılacak. Şirket yetkililerinin açıklamasına göre Yahoo Games'in Mayıs ayı itibariyle bütün servisleri kapanacak.

Yahoo Games Servisi de Kapatılıyor!
16 Mart 2016 Çarşamba 15:17

Yahoo’nun son 4 yılda kapatılan servisleri arasına bir yenisi, Yahoo Games katılacak. Şirket resmi olarak Mayıs 2016’da yüzlerce çevrimiçi oyunun bulunduğu platformu kapatacağını duyurdu. Her geçen gün biraz daha değer kaybeden şirketin geleceği belirsiz. Yeni CEO’suna rağmen borsadaki yerini bir türlü sağlamlaştıramayan Yahoo’yu şimdiye dek ayakta tutan daha öncesinde satın aldığı veya ortak olduğu alt şirketler.

2014’ten beridir Yahoo Games’e zaten yeni oyun eklenilmesine izin verilmiyordu. Sadece kullanıcılar ekli oyunları indirip oynayabiliyorlardı. Dün itibariyle (15 Mart 2016) kullanıcıların da oyun indirmesine izin verilmeyecek ve Mayıs ayı itibariyle Yahoo Games servisleri tamamen kapatılacak.

Son istatistiklerine bakıldığında Yahoo Games’in sadece ABD ve Çin’in belli bölgelerinden kullanıcılar tarafından tercih edildiği görülmekte. Şirketin kemer sıkma politikaları nedeniyle yeni oyun eklenilmesine müsaade edilmemiş ve çok az denilebilecek geliri de servisin açık kalması için harcanmıştı. 2015 itibariyle servis kendi kendini dahi karşılayamadığından bu kapatma kararı alındı. Şimdiye dek kapatılan 7 Yahoo servisi var ve giderek dahası kapatılacak gibi görünüyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.