Servet Yardımcı, UEFA Yönetim Kurulu'nda!.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, UEFA Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

Servet Yardımcı, UEFA Yönetim Kurulu'nda!.
05 Nisan 2017 Çarşamba 20:08

TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, UEFA Yönetim Kurulu'na seçildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, UEFA Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de gerçekleştirilen 41. UEFA Kongresi'nde, yönetim kuruluna girecek 8 üye belirlendi.UEFA'ya üye 55 ülke federasyonunun temsilcilerinin oy verdiği seçimde Servet Yardımcı, yönetim kurulu üyeliğine getirildi.
Yardımcı'nın yanı sıra Hollanda'dan Michael Van Praag, İtalya'dan Michele Uva, İsveç'ten Karl-Erik Nilsson, Almanya'dan Reinhard Grindel, İngiltere'den David Gill, İrlanda Cumhuriyeti'nden John Delaney ve Polonya'dan Zbigniew Boniek yönetim kuruluna girdi.
YÖNETİM KURULUNDAKİ İKİNCİ TÜRK

Toplamda 34 oy alan Servet Yardımcı'nın seçilmesi, Türk futbolu adına da büyük önem taşıyor. Yardımcı, Şenes Erzik'ten sonra UEFA Yönetim Kurulu'nda yer alan ikinci Türk yönetici oldu.
Servet Yardımcı'nın yönetim kurulunda yer alması, Türk futbolunun UEFA'da daha güçlü bir şekilde temsil edilmesi ve 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği için adaylığını açıklayan Türkiye'nin şansını arttırması anlamına da geliyor.

"Ülkem adına çok önemliydi"

Servet Yardımcı, seçim sonrası yaptığı açıklamada çok mutlu olduğunu ifade etti. 7. sırada Hollanda çıkıncı panik olduklarını açıklayan Yardımcı, "Bize sıra gelmeyecek mi diye panik olduk. Tahmin ediyordum, doğrusu çıktı. Buraya kazanmaya gelmiştik. Çok çaba sarf ettik, karşılığını da aldık. TFF kazanmıştır, ülkemiz kazanmıştır. Hepimize hayırlı olsun. Davor Suker, oylama öncesinde bana 34-35 oy alacağımı söylemişti. Her seçimde sonuçları bilirmiş, yine bildi. Ben de referandum için Türkiye'ye davet ettim" açıklamasında bulundu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.