2016 YGS sınavı başvuru ücreti ne kadar?

2016 YGS sınavı başvuru ücreti ne kadar? 2016 YGS sınavsız geçiş ücreit ne kadar?

2016 YGS sınavı başvuru ücreti ne kadar?
07 Ocak 2016 Perşembe 13:11

2016 YGS BAŞVURU ÜCRETLERİ NE KADAR?

YGS Sınav Ücreti : 55,00 TL
Sınavsız Geçiş Başvuru Ücreti : 15,00 TL
LYS Sınav Ücretleri (Girmek istediğiniz her bir LYS için) : 35,00 TL (Farklı alanlarda puan türlerinin hesaplanabilmesi için, adayların 2016-LYS’lerin tamamında sınava girmeleri önerilmektedir.)
Ek yerleştirme ücreti : 15,00 TL
Başvuru Hizmeti Ücreti : 3,00 TL
ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden Yeniden Şifre Edinme Ücreti : 5,00 TL
ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden Fotoğraf Güncelleme Ücreti : 10,00 TL

YGS BAŞVURU ÜCRETLERİ HANGİ BANKALARA YATIRILACAK?

Adayların sınav/sınavsız geçiş başvuru ücretini yatırırken banka görevlisine, ÖSYS’ye başvuru yaparken bildirdiği T.C. Kimlik Numarasını, adı, soyadını ve girecekleri sınavın adını vermeleri yeterlidir. Ücret, internet aracılığıyla da yatırılabilir. Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubele Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.) Sınav/sınavsız geçiş başvuru ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

YGS BAŞVURU FORMU NEREDEN ALINACAK?

YGS başvuru formu 2016 öğrencilerin eğitim gördükleri okulların müdürlüklerinden ve ÖSYM Sınav Başvuru Merkezleri'nden temin edilebilecek. YGS'ye internet üzerinden başvuru yapmak isteyen adaylar ise YGS başvuru formunu ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi ais.osym.gov.tr'den doldurabilecek ve çıktısını alabilecekler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.