Sadece 5 adımda TEOG tercihinizi yapın

8. sınıf öğrencileri bu sıralar tercih telaşında... Tercih yaparken nelere dikkat etmeli, tercih yaparken hangi puan dikkate alınmalı? Tercih nasıl yapılır? 2017 TEOG tercihleri ne zaman başlayacak? Tüm detaylar, ayrıntısıyla haberimizde...

Sadece 5 adımda TEOG tercihinizi yapın
11 Temmuz 2017 Salı 20:50

8. sınıf öğrencisileri için seviye belirleme sınavı olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı, YEP sıralamaları açıklandı. Öğrenciler nasıl tercih yapacaklarını merak ediyor. 14 - 24 Temmuz'da yapılacak olan TEOG tercihleri büyük önem taşıyor.

İşte TEOG tercihleri için izlenecek yol, sadece 5 adımda tercih yapın...

1-  2017 Yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Uygulaması Kapsamında Oluşan Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) Değerleri'ni Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesinden öğrenin. 

 

2- Yerleştirmeye Esas Puan değerleri için gelen ekranda yüzdelik dilimleri önem taşıyor. Tercih yaparken puana göre değil, sıralamaya göre yapmaya özen gösterin. 

Elif Koleji Reklam

3- Türkiye geneli yüzdelik diliminiz kaçsa o aralıktaki okulları listeleyin. Yüzdelik dilimine göre okul listeleri için e-okul sayfasını ziyaret edin. 

4- Okul listesi ekranınıza geldiğinde, o okulun en yüksek ve en düşük yüzdelik dilimlerini de göreceksiniz. Türkiye geleli yüzdelik diliminiz bu aralıktaysa tercih listenize o okulu ekleyebilirsiniz. ( NOT: Türkiye geneli yüzdelik diliminizden %5 yukarı ve %5 aşağısına kadar olan okullara bakmanızda fayda var. ) 

5- Tercih listenize eklediğiniz okulları en yüksek puanlı okuldan en düşük puanlı okula doğru sıralayınız. Yaptığınız listeyi yardım aldığınız kurs ve okullardaki yetkili kişilere göstermeyi ve kontrol ettirmeyi unutmayın.

Elif Koleji Reklam

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.