2017 KPSS ÖABT sonuçları açıklandı - ÖABT sonuç sorgula öğren

ÖSYM 2017 KPSS ÖABT sonuçlarını açıkladı. Öğretmen adaylarının günlerdir beklediği KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınav sonuçları bugün açıklandı. KPSS ÖABT sınav sonuçlarına haberimizden ulaşabilirsiniz. - ÖABT sonuç sorgula öğren

2017 KPSS ÖABT sonuçları açıklandı - ÖABT sonuç sorgula öğren
04 Ağustos 2017 Cuma 21:30

2017 KPSS ÖABT Sonuçları açıklandı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2017 Kamu Personel Seçme Sınavı Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sonuçlarını açıkladı. Binlerce öğretmen adayının merakla beklediği 2017 ÖABT sınav sonuçları nihayet açıklandı. ÖSYM KPSS ÖABT sonuçları az önce ÖSYM'nin sonuç açıklama sayfasından açıklandı. 

ÖSYM'nin KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınav sonuçlarına ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Kamu Personel Seçme Sınavı Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (2017- ÖABT):
Sınav Sonuçlarının Açıklanması

16 Temmuz 2017 tarihinde Merkezimizce uygulanan Kamu Personel Seçme Sınavı Öğretmenlik Alan Bilgisi Testinin (2017- ÖABT) cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup Türkçe Öğretmenliği Testi Temel Soru Kitapçığındaki 8. ve 44. sorunun iptal edilmesine karar verilmiştir. Sınav sonuçları,  4 Ağustos 2017 tarihinde saat 21:15’den  itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden açıklanacak olup adaylar, sınav sonuçlarını belirtilen İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

Öğretmen atamaları yılda kaç kez yapılıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen atamalar, Bakanlar Kurulu onayıyla yapılmaktadır. 2016 yılında Meclis MEB komisyon görüşmelerinde gündeme alınan  "sözleşmeli öğretmenlik" uygulamasının detayları ve sözleşmeli öğretmenlikle imodeli ile ne kadar öğretmen atamaları yapılacağı netleşti . 3+2  modeliyle atanacak olan sözleşmeli öğretmen alımları için MEB Şubat'ta atama yapmayı plandı.  İhtiyaç doğrultusunda bakanlık atamaları gerçekleştiriyor.

Sözleşmeli öğretmenlik

2016 yılında Milli Eğitim Bakanlığı “sözleşmeli öğretmenlik” üzerine çalışmalar yaptı. Atamalarda atanan öğretmenler “sözleşmeli” olarak 4 yıl zorunlu olarak, 2 yıl gönüllü olarak atandıkları yerde çalışacak. 4 yıl sonra sözleşmeli öğretmen “kadrolu” olarak atanıyor. 6 yıl boyunca öğretmen, atandığı yerde çalışacak. 6 yıl sonra okul değiştirme hakkına sahip olacak.

KPSS ÖABT'de hatalı soru var mı? Habere Gitmek için TIKLAYINIZ

KPSS ÖABT SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

2016 KPSS ÖABT SONUÇLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.