1 Kasım seçim tahminleri neyi işaret ediyor?

1 Kasım anket sonuçları partilerin oy oranlarını nasıl gösteriyor? 1 Kasım seçim sonuçlarında koalisyon çıkacak mı? Anket yasaklarının son günlerinde seçim tahminlerini değerlendiriyoruz.

1 Kasım seçim tahminleri neyi işaret ediyor?
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

1 Kasım seçimleri ile ilgili neredeyse tüm anket şirketleri araştırmalara imza attı. Yapılan çalışmaların bütünü seçimlerle ilgili önemli bilgiler içerirken ortaya çıkan bazı veriler de ciddi ihtimallerin yaşanabileceğini gösteriyor. İşte 1 Kasım seçim tahminleri:

1 Kasım seçimlerinde AKP, CHP, MHP ve HDP arasında önemli bir yarış cereyan edecek. Tüm anketlerde AKP birinci, CHP ikinci parti olarak görülürken bazı anketlerde MHP'nin dördüncü parti olma ihtimali en büyük tartışma konuları arasında bulunuyor. 

Yapılan anket çalışmalarında 19 anket firmasının ortalamalarını alan basın kuruluşları şu şekilde bir sonuca ulaştı.

MHP ve HDP de düşüş

Seçim sonuçlarıyle ilgili anketlerde ortaya çıkan en önemli tespitler arasında MHP ve HDP'nin oy oranlarında düşüş yaşanma ihtimali yer aldı. Özellikle MHP'de yaşanabilecek düşüş ciddi seviyelere ulaşırken meclisteki dördüncü parti olma ihtimali değerlendiriliyor.

Tek başına iktidar şansı az

1 Kasım seçim tahminlerinde tek başına iktidar şansının az olduğu ortaya çıkıyor. Seçimin favori adayı AKP tek başına iktidar olma şansının sınırında yer alırken çoğu anket şirketi AKP'den 260 civarı milletvekilinin çıkabileceğini belirtiyor. 

Sandığa gitme oranı önemli

1 Kasım seçimlerinde tüm partiler açısından en kritik oran sandığa gitme oranı olacak. 7 Haziran seçimlerinde yüzde 83'ten daha fazla sandığa gitme oranı tespit edilmiş, bu durum tarihsel rekorlar arasına girmişti. Ancak 1 Kasım seçimlerinde bazı seçmenlerin sandığa gitme ihtimallerinin düşük olduğu belirtiliyor.Bu durum milletvekili sayısını, hatta muhtemel koalisyonda iktidar partilerini dahi etkileyebilir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.