Soğan kokan eller nasıl temizlenir?

Soğan kullanarak yemek yapmanın elleri kokuttuğu ve soğan kokusunun elden çıkmadığı bir gerçek. Peki soğan kokusu elden nasıl çıkarılır? Öneriler haberimizde.

Soğan kokan eller nasıl temizlenir?
01 Şubat 2016 Pazartesi 13:06

Soğan yemeklerimizin olmazsa olmazlarındandır. Yemeklerimizi lezzetlendiren vazgeçilmezlerimizdendir soğan…Ama gerek doğrarken,gerekse doğradıktan sonra çıkarmış olduğu kokudan rahatsız oluruz. Mutfağı havalandırarak etrafa yaydığı kokudan, pişirerekte yemeğin içindeki kokusundan kurtulabiliriz. Ancak soğan kokan ellerden kurtulmak biraz zordur. Çünkü; yıkamakla,sabunlamakla da ellerimiz bu kokudan arınmaz.Hatta ertesi gün bile ellerimiz soğan kokabilir.

Soğan kokan ellerden nasıl kurtulurum? diyorsanız  aşağıdaki önerilerimize kulak verin:
1. Kendinize bir kahve yapın  ve afiyetle için.Daha sonra da telvesiyle ellerinizi ovun soğan kokusu ellerinizi terk edecektir.
2. Ellerinizi limonla ovun böylelikle hem ellerinizden soğan kokusu gelmeyecek, hem de ellerinize bakım yapmış olacaksınız.
3. Ellerinizi ıslak tuz ile ovun.Ancak sonrasında ellerinizi krem ile nemlendirin zira tuz ellerinizi kurutacaktır.
4. Domates doğramakta soğan kokusuna etkilidir.
5. Alüminyum bir mutfak gerecini ellerinizle suyun altında ovarak yıkayın.
6. Çelik musluğa elinizi sürün (soğandaki sülfür molekülleri metal ile etkileşime geçtiğinde nötr hale döner böylece soğan kokusu etkisini kaybeder).
Bu saydıklarımızdan sonra soğan kokan ellerden nasıl kurtulurum sorunuza cevap buldunuz mu?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
soylu - 8 yıl önce
Evetbulduk. Teşekkürler