İstanbul'da, 'akıllı bisiklet' projesinin Florya-Yeşilköy hattı açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin trafikteki yoğunluğu azaltmak ve sağlıklı yaşam için hazırlanan Bisiklet Yolları Projesinin çalışmaları halen koordineli olarak devam ediyor. İlk önce pilot uygulama olarak ‘Kadıköy-Kartal’ sahil yolunda hayata geçirilen "akıllı bisiklet" projesi İSPARK tarafından Avrupa Yakası’nda Florya-Yeşilköy hattını hizmete açıldı. Peki akıllı bisiklet sistemi nasıl işliyor?

İstanbul'da, 'akıllı bisiklet' projesinin Florya-Yeşilköy hattı açıldı
28 Nisan 2016 Perşembe 11:34

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin trafikteki yoğunluğu azaltmak ve sağlıklı yaşam için hazırlanan ve koordineli devam eden Bisiklet Yolları Projesinin de ikinci adımda Avrupa yakasında atıldı. İlk önce pilot uygulama olarak ‘Kadıköy-Kartal’ sahil yolunda hayata geçirilen "akıllı bisiklet" projesi İSPARK tarafından Avrupa Yakası’nda Florya-Yeşilköy hattını hizmete açıldı.

Akıllı Bisiklet projesinin Hedef ve Sistemi

İSPARK'ın hem açılan Florya-Yeşilköy hattını uzatmak hemde Avcılar – Küçükçekmece hattını hizmete açmak. Akıllı bisiklet projesinden yaralanmak isteyen vatandaşlar ilk önce üye olmak gerekiyor. Bu üyeliği ister kredi kartı isterseniz abonelik ile yapabilirsiniz. Abone olmak isteyenler İSPARK Açık otoparklarında anlaşma imzalayarak yada www.isbike.com.tr adresinden da abone olarak, abonman kartları adreslerine gelmesini sağlayabilir. 

Kredi kartı ile yapmak istersenizde akıllı bisiklet güzergahlarında üye işlemi gerçekleştirdkten sonra 8 haneli şifreniz ile bisiklet kiralayabilirsiniz. Vatandaşlar Akıllı Bisiklet İstasyonlarından kiraladıkları bisikletleri istedikleri herhangi bir istasyona bırakabiliyor. İstasyonlardaki bisiklet sayısı merkezde bulunan sistem üzerinden takip edilerek gerektiğinde bisiklet takviyesi yapılabiliyor.

Anadolu yakasında Bostancı – Kartal hattına ilave olarak 3 tane yeni durak ekleyerek Bostancı – Kartal arasındaki bisiklet paylaşım sisteminde durak sayısını 13’e çıkaran ve sisteme 30 bisiklet ilave ederek 130 bisiklet ile hizmet vermeye başladı. Florya – Yeşilköy bisiklet paylaşım sistemi hattı yaklaşık 6 km’lik güzergâh üzerinde 5 durak ve 60 bisiklet ile hizmet vermeye başladı. Hizmete açılan Florya-Yeşilköy hattı, Florya Güneş Plajı - Aqua Florya AVM - İBB Florya Sosyal Tesisler - Yeşilköy Marina - Röne Park duraklarından oluşan hat Florya Güneş Plajı’ndan başlayarak, Yeşilköy Polat Otel’e kadar sahil boyunca devam ediyor.




İSPARK Genel Müdürü Nurettin Korkut proje çalışmaları ile ilgili olarak “Kadıköy-Kartal arasında başlatılan uygulamayı, Florya-Yeşilköy hattında da hayata geçirdik. Akıllı Bisiklet sistemini kentin uygun noktalarında hizmete sunmak için etüt çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Vatandaşların talepleri doğrultusunda kent genelinde uygun noktalarda bisiklet ünitelerini yaygınlaştıracağız” diye belirtti.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.