Öğretmenlerin İstihdam Sistemi Değişiyor

Öğretmen Strateji Belgesi Resmi Gazete'de yayımlandı. 2017-2023 tarihleri arasında belirlenen öğretmen yetiştirme stratejisinde istihdam ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki bu süreç içerisinde öğretmen adayları nasıl istihdam edilecek. Öğretmen yeterliklerinin ön plana çıkacağı yeni öğretmen istihdamı ile ilgili merak edilenler haberimizde.

Öğretmenlerin İstihdam Sistemi Değişiyor
10 Haziran 2017 Cumartesi 15:20

9 Haziran 2017 Tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Öğretmen Stratejisi Belgesi'ne göre öğretmen istihdam sisteminde değişiklikler olacak. Yeni istihdam sisteminde göre öğretmenlerin Yeterlilikleri ön plana çıkıyor. İşte yeni Öğretmen istihdamının detayları haberimizde. 

Öğretmenlerin İstihdam Sistemi Değişiyor

Mesleğe girişte adayların psikomotor ve duyuşsal becerilerini de göz önüne alan, "Öğretmen Yeterlikleri"çerçevesinde seçme sınavları ile lisans başarısı, ürün seçki dosyası, öğretmenlik uygulaması değerlendirmesi, mülakat değerlendirmelerini esas alan bir istihdam sistemi oluşturulacak.

Aday öğretmen olarak atanabilmek için gerçekleştirilecek sınavlara asgari puan şartı getirilecek. Öğretmen projeksiyonuna göre öğretmen ihtiyacına yönelik olarak her alana ilişkin doluluk oranları her yıl kamuoyu ile paylaşılacak. Üniversitelerin kontenjanları bu ihtiyaçlar doğrultusunda belirlenecek.

Öğretmen Yeterlikleri çerçevesinde bir performans yönetim sistemi kurulacak. Performans sonuçları, öğretmenin mesleki gelişim ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik tedbirlerin alınması, kariyer gelişimi, terfi, hizmet puanının hesaplanması gibi alanlarda kriter olarak kullanılacak.

Öğretmenlik mesleğine kabul görecek adayların sadece akademik başarıları değil kişisel özellikleride öğretmen mesleğindeki performansını etkileyeceği ifade ediliyor. 

Öğretmenliğe seçilecek adayların sahip olması gereken temel yeterliklerin değerlendirebildiği ve yalnızca yazılı sınav değil, alternatif değerlendirme yöntemlerinin de kullanıldığı bir seçme sistemi oluşturulacak. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.