Cumhurbaşkanına hakaret eden öğretmenler meslekten ihraç edildi

Konya İl Milli eğitim Müdürlüğü, çeşitli platformlarda Cumhurbaşkanına hakaret ve küfür eden 3 öğretmen hakkında yürüttüğü soruşturma kapsamında öğretmenlerin görevlerine son verdi.

Cumhurbaşkanına hakaret eden öğretmenler meslekten ihraç edildi
13 Temmuz 2016 Çarşamba 08:05

Konya'da Cumhurbaşkanına hakaret eden 3 öğretmenin görevine son verildi. Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, devlet büyüklerine hakaret eden öğretmenleri bir bir tespit etti. Konya Meram İbrahim Ethem Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde görevli matematik öğretmeni A.P.Ş'nin Eskişehir'de katıldığı bir gösteride Cumhurbaşkanı hakkında "Katil Erdoğan, Hırsız Erdoğan" solaganlarını affetmedi.

MEB MAarif Teftiş Kurulu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, matematik öğretmeni A.P.Ş hakkında 1 yıl kademe ilerlemesinin durdurulması kararı verildi, fiilin tekerrürü nedeniyle de Devlet Memurluğu’ndan çıkarılması onaylandı.

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin sosyal meday hesaplarını da inceliyor. Konya Selçuklu 100. yıl Eğitim Merkezi'nde görevli öğretmen M.K'nın sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında yazdığı hakaret ve küfürüler nedeniyle 1 yıl kademe ilerlemesinin durdurulması kararı verildi, fiilin tekerrürü nedeniyle de Devlet Memurluğu’ndan çıkarılması onaylandı.

Kadınhanı Mustafa Büyükoflaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni S.Ş.’ye derste Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine  hakaret ve küfür ettiği sebebiyle, 1 yıl kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verildi, fiilin tekerrürü nedeniyle de Devlet Memurluğu’ndan çıkarılması onaylandı.

Ayrıca Konya’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret edildiği gerekçesiyle 56 öğretmen hakkında disiplin soruşturulması başlatıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.