Kapadokya'da yeni yeraltı şehri bulundu

Nevşehir'de kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında ortaya çıkarılan yer altı şehrinde, uzun geçiş tünelleri ve yeni yaşam galerilerine ulaşıldı.

Kapadokya'da yeni yeraltı şehri bulundu
21 Kasım 2015 Cumartesi 14:08

Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından gerçekleştirilen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi uygulaması sırasında ortaya çıkan yer altı şehrinde yeni uzun geçiş tünellerine ve yaşam galerilerine ulaşıldı.

Kent merkezinde yer alan ve üçüncü derece arkeolojik sit alanı ilan edilen Nevşehir Kalesi çevresindeki 11 mahalleyi içine alan 360 bin metrekarelik alandaki kazı çalışmaları devam ediyor. Çalışmalarda bu yılın başında ortaya çıkarılan yer altı şehrinde, yeni geçiş tünelleri ve yaşam galerileri bulundu.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halen devam eden kazı çalışmaları sırasında edinilen ilk bilgilerin paylaşılmasıyla farklı ülkelerden birçok araştırmacının bölgeye gelerek incelemelerde bulunduğunu, Kapadokya bölgesinin tarihi başlangıcına ışık tutacak bilgilere bu yeraltı yerleşimi sayesinde ulaşılacağını söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.