Güneş Enerjili Stadyum Açılıyor

Antalya Arena Türkiye'nin kendi güneş enerji paneliyle çalışan ilk stadyumu olacak.

Güneş Enerjili Stadyum Açılıyor
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Antalya Arena Stadyumu açılışı için geri sayım başlarken tesis içindeki çalışmalar da son hızla devam ediyor. Kendi güneş enerji panellerini kuran stadyum böylece kendi enerjisini kendisi sağlayacak.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre eylül ayı içinde açılması planlanan stadın içinde 13 bin metrekarelik alana enerji panelleri kuruldu. Ajansa konuşan proje müdürü Yaşar Aydın yapı içinde 1.4 megawatt enerji gücü olduğunu aktardı.

Antalya Arena Stadyumu Türkiye'nin UEFA standratlarına uyan bir başka tesisi olarak dikkat çekerken tek enerji panelli stadyum olması da onu diğerlerinden ayırıyor. 360 Derece ve tam daire bir mimariye sahip olan yapının içinde güvenlik önlemleri de yüz tanıma sistemleri dahil hayli etkili olarak inşa edilmiş.

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.