Araç sahipleri dikkat! MTV ödemeleri bugün sona eriyor

Araç sahiplerini yakından ilgilendiren Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemelerinde son güne gelindi. 1 Ocak 2016 tarihinde başlayan MTV ödemeleri 1 Şubat 2016 tarihi itibariyle bugün sona eriyor. MTV nasıl hesaplanır? Araç sahipleri 2016 MTV sorgulama ve ödeme nasıl yapılır?

Araç sahipleri dikkat! MTV ödemeleri bugün sona eriyor
01 Şubat 2016 Pazartesi 08:30

Araç sahiplerini yakından ilgilendiren Motorlu Taşıt Vergisi (MTV) bugün sona eriyor. 1 Ocak 2016 tarihinde başlayan MTV ödemeleri 31 Ocak 2016 tarihinin pazar gününe denk gelmesinden dolayı 1 Şubat 2016 Pazartesi gününe kaydırıldı.

Aracın durumuna, modeline ve maliyetine göre farklılık gösteren MTV ödemelerini, araç sahipleri yılın ilk 6 ayında ve son altı aylık dönemlerde ödemeleri gerekmektedir. Araç sahipleri aracının MTV ödemesinin ne kadar olduğunu Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden öğrenebilirler. 

Motorlu Taşıt Vergisi nasıl hesaplanır?

MTV hesaplanmasında aracın modeli, aracın tipi, aracın yaşı ve motor silindir hacmi bilgilerinin bilinmesi gerekmektedir. Araç sahibi bu bilgiler ile yıllık ödeyeceği MTV tutarını öğrenebilir. 

Aracın yaşı, için MTV ödemesinin ait olduğu yıldan aracın model tarihini çıkarıp 1 ekleyerek bulunur. Örneğin 2012 model bir aracın 2016 yılındaki araç yaşı; (2016-2012)+1= 5 olarak seçilmelidir.

2016 yılı Motorlu Taşıt Vergisini hesaplamak için TIKLAYINIZ

2016 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Sorgulamak için TIKLAYINIZ 

Araç sahiplerinin çok sorduğu sorulardan biriside, Motorlu Taşıt Vergisi'nin taksitle ödenip ödenmediği. Araç sahipleri vergi borçlarını taksitle, anlaşmalı bankaların kredi kartları ile Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesi üzerinden ödeme yapabilirler. 

İnternet üzerinden işlem yapmak istemeyen araç sahipleri Motorlu Taşıt Vergisi'ni anlaşmalı bankalara ödeyebilirler. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın açıkladığı Akbank, Aktif Yatırım Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası, Alternatifbank, Anadolubank, Asya Katılım Bankası, Burgan Bank, Citibank, Denizbank, Fibabanka, Finansbank, Garanti Bankası, Halk Bankası, HSBC, ING, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Odea Bank, Şekerbank, Tekstilbank, Turkishbank, Turkland Bank, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Türkiye İş Bankası, Vakıflar Bankası, Yapı Kredi Bankası ve Ziraat Bankası'na  giderek Motorlu Taşıt Vergisi'ni kredi kartlarıyla veya nakit para ile ödeyebilecek.

Ayrıca araç sahipleri, Akbank, Asya Katılım Bankası, Denizbank, Finansbank, Garanti Bankası, Halk Bankası, HSBC, İş Bankası, TEB, Vakıflar Bankası, Yapı Kredi Bankası ve Ziraat Bankası internet şubesi üzerinden MTV ödemelerini gerçekleştirebilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.