Yeni YÖK tasarısı yarın görüşülecek!

Üniversitelerin öğretim kalitesini artırmaya yönelik ve girişimcilik ve yenilikçilik alanında yeni hedeflerin belirlendiği uzun süredir gündemde olan “Yeni YÖK Tasarısı”yarın Lütfi Elvan başkanlığında toplanacak olan ve çoğu bakanın da katılacağı toplantıda ele alınacak.

Yeni YÖK tasarısı yarın görüşülecek!
27 Ocak 2016 Çarşamba 14:57

Reformların Koordinasyonu ve İzlenmesi Kurulu'nun yarınki toplantısında, Yükseköğretim Kanunu Tasarısı Taslağı ele alınacak.

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'ın başkanlık yapacağı toplantı, yarın saat 14.00'te basına kapalı gerçekleştirilecek. Toplantıda, YÖK Kanunu Tasarısı Taslağı, çalışma hayatına yönelik esneklik ve özel istihdam bürolarına ilişkin düzenlemeler ve darbe dönemlerinden kalan antidemokratik hükümlerin mevzuattan kaldırılması konuları ele alınacak.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın toplantıda, YÖK Kanunu Tasarısı Taslağı'yla ilgili sunum yapması bekleniyor.

Hükümet'in 2016 yılı Eylem Planı'nda, üniversitede kalite ve özerkliği odağına alan yeni bir YÖK Kanunu hazırlanması, 6 aylık dönemde gerçekleştirilecek reformlar arasında yer alıyor. Söz konusu eylemle ilgili açıklamada, "Üniversitelerin öğretim kalitesini ve araştırma kapasitesini artıran, girişimcilik ve yenilikçilik alanında faaliyetlere yoğunlaşan, bilimsel özerkliği, rekabeti, topluma ve insana karşı sorumluluğu odağına alan bir çerçeve kanun hazırlanacaktır" ifadesi yer alıyor


Etiketler; #Yeni YÖK
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
YÖK KALDIRILMALI.
Avatar
baba - 8 yıl önce
Hangi yök... yökki zaten..
Avatar
murtaza - 8 yıl önce
12 eylül müessesi..ciddi bi revizyona ihtiyać var
Avatar
lazuşaği - 8 yıl önce
Masaya yatırılacaksa pansuman tedbirle olmaz. Hakiki ameliyat lazım. Dağ fare doğurmasın da
Avatar
lazuşaği - 8 yıl önce
Masaya yatırılacaksa pansuman tedbirle olmaz. Hakiki ameliyat lazım. Dağ fare doğurmasın da