Avcı: 'Tablet Şifreleri Kırılamadı'

Eskişehir'de konuşan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı bilişim sistemlerinde herhangi bir zaafiyet yaşanmadığını söyledi.

Avcı: 'Tablet Şifreleri Kırılamadı'
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı Eskişehir'de yaptığı konuşmada eğitim öğrtim bilişim ağına ilişkin sorulara yanıt verdi. Öğrencilere dağıtılan tablet bilgisayarlar hakkında açıklama yapan Avcı tabletlerin yalnızca eğitim öğretim amacıyla kullanılabileceğini söyledi. 

MEB tarafından oluşturulan güvenli internet ağının dışına tabletlerin çıkamadığını söyleyen Avcı bu konuda yapılan çalışmalarda bir zaafiyet olmadığını söyledi. Öğrencilere seslenen Milli Eğitim Bakanı olası bir zaafiyet tespitinde öncelikle kendilerine gelmeleri gerektiğini, bu şekilde ödüllendirileceklerini belirtti.

Bakan Avcı'nın konuşması sırasında söze dahil olan bazı MEB yetkilileri de sistem dışına çıkan tablet bilgisayarın anında merkezi sistemler tarafından tespit edilebileceğini söylemesi dikkat çekti. 

Öte yandan bazı okullarda FATİH Projesi kapsamında dağıtılan tablet bilgisayarların çoğunlukla amaç dışı kullanıldığı ve güvenlik önlemlerinin aşıldığı iddiaları da araştırılıyor. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.