22 Nisan 2016 Cuma okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi, Ankara ve İstanbul'da 23 Nisan tatili kaç gün?

22 Nisan 2016 tatil mi? 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı cumartesi gününe geliyor. Peki 22 Nisan Cuma okullar tatil mi? 22 Nisan Cuma günü PTT ve kamu kurumları açık olacak mı? Birçok öğrencinin merakla beklediği haber gelecek mi, yarın okullar tatil mi? 23 Nisan tatili kaç gün sürecek. Istanbul'da ve Ankara'da okullar tatil mi? Detaylar haberimizde..

22 Nisan 2016 Cuma okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi, Ankara ve İstanbul'da 23 Nisan tatili kaç gün?
22 Nisan 2016 Cuma 08:20

22 Nisan 2016 okullar tatil mi? 23 Nisan sebebiyle Ankara'da ve İstanbul'da okullar tatil mi? 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Cumartesi günü tüm Türkiye'de coskuyla kutlanacak. Elbette ki akla ilk gelen soru 23 Nisan tatilinin ne kadar olacağı. Malum 23 Nisan Bayramı bu sene haftasonuna denk geliyor. 23 Nisan'ın Cumartesi gününe gelmesi sonrasında 22 Nisan Cuma günü okullar tatil olacak mı sorusu gündeme geldi. Peki 22 Nisan Cuma günü okullar tatil mi olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı 23 Nisan tarihi ile ilgili herhangi bir tatil açıklaması yapılmadı. Birçok öğrenci ve velinin merak ettiği yarın okullar tatil olacak mı sorusu gündemde en sık aranan konu oldu. Peki 22 Nisan cuma günü yani bugün  okullar tatil olacak mı?
 



22 Nisan Cuma günü ile ilgili Bakanlıktan herhangi bir resmi açıklama gelmedi. Ancak 22 Nisan Cuma günü birçok okulda 23 Nisan provaları olacağından herhangi bir tatil açıklaması dahi olsa birçok öğrenci vaktini okulda geçirecek. Yani birçok öğrencinin ve velinin beklediği tatil 22 Nisan Cuma gününde olmayacak. Özellikle ilk okul ve ortaokul öğrencileri kutlama hazırlıkları sebebiyle bugün okulda olacak.

Peki 22 Nisan Cuma günü devlet kurumları açık olacak mı, PTT açık mı?

22 Nisan Cuma günü PTT ve devlet kurumlarının açık olacak mı sorusu birçok yerde soruluyor. Konu ile ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, hiçbir devlet kurumunun 22 Nisan Cuma günü kapalı olacağı beklenmiyor. 
  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın önemi

23 Nisan'ın Çocuk Bayramı olarak adlandırılmasını Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, sağlamıştır. Savaş yıllarında öksüz ve yetim kalan çocuklara moral vermek, öksüz ve yetim çocukların sevindirmek için bu tarihte kutlamalar düzenleyerek bu önemli güne "Çocuk Bayramı" ismi vermiştir. Bununla beraber Ulusal Egemenlik bayramı ise Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu TBMM'nin açılışını kutlamak için düzenlenen milli bir bayramdır. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mustafa - 8 yıl önce
Tatil olsun bizde cocuklar bayramini kutlamak istiyoruz
Avatar
Songül çalışkan - 8 yıl önce
Ćok teşekkür ederim
Avatar
sanane - 8 yıl önce
Hiç bir bilgi vermiyor
Misafir Avatar
Ali - 8 yıl önce @sanane
Okuduğun habere yorum yap okullar tatil değil diyor.
Avatar
22 nisan tatil olsun - 8 yıl önce
22 nisan tatil olsun
Avatar
Diyar - 8 yıl önce
okular tattil olsun yarın
Avatar
İlayda murat - 8 yıl önce
Hiç bir bilgi yok
Avatar
gül - 8 yıl önce
Ya keske tatil olsa sözlüden kurtuluruz
Avatar
Muhammed - 8 yıl önce
Yarim gun olucak heralde ben zaten oğlenciyim isime gelir