TSK iki ülkeye birden girebilir!

Türkiye'nin caydırıcı gücünün test edilmesi dolayısıyla terör örgütlerine karşı kapsamlı bir askeri harekat planı masada. Türkiye Irak ve Suriye'ye aynı anda girebilir.

TSK iki ülkeye birden girebilir!
20 Kasım 2015 Cuma 10:40

Türkiye'nin IŞİD ve PKK'ya karşı mücadelesinde yeni bir sayfa açılıyor. TSK tüm gövdesiyle kapsamlı bir kara harekatı için hazırlanıyor. Haber kaynakları ve uzmanların yorumlarına göre Suriye ve Irak'ta eş zamanlı askeri operasyonlar yürütecek olan Türkiye Suriye hattında ABD ile ortak hareket edecek.

Türkmen Dağı bölgesinde Esad, Rus ve diğer rejim yanlısı grupların saldırılarına karşı Türkmenlerin yanında olmak için harekete geçecek olan TSK bölgede rejim güçlerinin muhtemel saldırılarına karşı önlemlerini almış durumda. Diğer yandan 98 kilometrelik "terörden arındırılmış bölge" için de Azez ve Cerablus hattının IŞİD'den ve diğer terör örgütlerinden temizlenmesi amaçlanıyor. 

Kuzey Irak bölgesinde devam eden şiddetli hava operasyonlarını da kara operasyonu ile birleştirmeyi amaçlayan Türkiye bu amaçla bölgeye çok sayıda obüs, tank ve zırhlı araç konuşlandırdı. Sınır birliklerine ve bölgelere yerleşene TSK piyade ve komando taburlarıyla harekete geçecek.

Suriye'de müttefiklerin hava desteği, Irak'ta da peşmergenin kara desteğini almayı amaçlayan Türkiye her iki ülkedeki operasyonlarıyla bölgesel caydırıcı gücünü bir kez daha tescillemeye hazırlanıyor. Haber kaynaklarından alınan bilgiye göre operasyonlar eşzamanlı gerçekleşecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.