Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan bin 410 kişi yakalandı

Suriye'den Türkiye'ye yaşadışı yollarla geçmeye çalışan yaklaşık bin 404 kişi güvenlik kuvvetleri tarafından yakalandı. Aynı şekilde Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışan 6 kişi de askerler tarafından yakalandı.

Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan bin 410 kişi yakalandı
08 Temmuz 2016 Cuma 15:19

Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinde dünki günlük faaliyetlere ilişkin rapor yayımladı. Resmi internet sitesindey yapılan açıklamada, Suriye'den Türkiye'ye yasadışı yollardan geçmeye çalışan bin 404 kişi ve aynı şekilde Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan 6 kişi yakalandı.

Türkiye'ye geçmeye çalışan kaçakçıların üzerinden bir araç, 11 cep telefonu, 95 bin 500 Suriye lirası ve 3 bin 50 ABD doları ele geçirildi.

Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 164 kişi hakkında da yasal işlem yapıldı.

Terörle mücadele operasyonlarının devam ettiği Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki yol kontrol çalışmasında bir terörist, Şırnak'ın Uludere ilçesinde de yol emniyet ve kontrol devriyesinde terör örgütüne yardım ve yatakçılık yaptıkları iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı.

Siirt'in Pervari ilçesindeki yol arama çalışmasında tespit edilen, patlayıcı yapımında kullanılmak üzere içi çelik bilye ve çivilerle desteklenmiş 2 piknik tüpü, 2 fünye, 2 dinamit lokumu, 500 gram amonyum nitrat, 50 metre uzunluğunda kablo ile Hakkari Demirkonak Çukurca mezrasında bulunan el yapımı patlayıcı imha edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.